Les beques de la Generalitat, el sistema fiscal i els ERO d'Andalusia, entre les preguntes a Puig aquest dijous

El president de l'executiu valencià també haurà de respondre en la sessió de control sobre el preacord de govern a Espanya i dir "quina és la principal prioritat del Consell"
25 novembre 2019 13:44h
L'última sessió parlamentària de control d'enguany la iniciarà la síndica del grup popular. Imatge d'arxiu de Ximo Puig a les Corts. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP, EFE). El president del Consell, Ximo Puig, respondrà aquest dijous al ple de les Corts a preguntes dels grups sobre el preacord entre el PSOE i Unides Podem per a governar a l'estat espanyol; sobre la fiscalitat; sobre els becaris de la Generalitat; sobre les prioritats de l'executiu valencià, i sobre la sentència dels ERO d'Andalusia.

L'última sessió parlamentària de control d'enguany la iniciarà la síndica del grup popular, Isabel Bonig, qui demanarà al president de la Generalitat que explique "quina és la principal prioritat del Consell".

A continuació, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, preguntarà a Puig sobre la política que aplicarà en relació amb els becaris que presten serveis al departament de Presidència de la Generalitat.

Tot seguit serà el torn del síndic de Compromís, Fran Ferri, qui preguntarà: "Quin és el full de ruta del Consell per a consolidar la reforma tributària del Botànic que va configurar un sistema fiscal progressiu com a garantia del sosteniment dels serveis públics i de la igualtat d'oportunitats?".

El seguirà la portaveu de Vox, Ana Vega. La seua pregunta per a Puig és si "pensa dimitir o convocar eleccions" després de conéixer-se "la gravetat de la sentència dels ERO protagonitzats pel seu partit" i "la citació dels seus germans com a investigats per la possible comissió de diversos delictes".

Finalment, Puig parlarà del preacord per a l'executiu espanyol en resposta a la pregunta que li formularà la portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, qui li demanarà que indique què li sembla "per a la Comunitat Valenciana el preacord de govern a Espanya entre el PSOE i Unides Podem.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next