El president del PPCV de Castelló creu que una coalició electoral amb Ciutadans "seria convenient i saludable"

Els populars han registrat la marca 'Comunitat Valenciana Suma' per a tindre la possibilitat de concórrer de la mà del partit de Toni Cantó en unes eventuals eleccions
19 agost 2019 13:35h
Barrachina creu que el fraccionament de partits "dificulta la formació de governs". /  PPCV

VALÈNCIA. El portaveu d'Infraestructures del PPCV en les Corts, Miguel Barrachina, ha defensat que seria "convenient" i "saludable" una hipotètica coalició electoral entre formacions de centredreta al País Valencià, ja que "és obvi" que el fraccionament de partits "dificulta la formació de governs".

Així s'ha expressat aquest dilluns el portaveu d'Infraestructures del grup popular i president del PPCV de la demarcació de Castelló en roda de premsa a preguntes dels mitjans sobre una hipotètica coalició entre el PPCV i Ciutadans després que els populars registraren la setmana passada la marca 'Comunitat Valenciana Suma', que aglutinaria totes dues formacions en una nova cita electoral amb l'objectiu de seguir la fórmula de Navarra Suma –que integra PP, Ciutadans i UPN.

En aquest sentit, Barrachina ha assegurat que el PP "ha intentat sempre" una coalició electoral "com en les passades eleccions al Senat, quan es va fer un oferiment obert a totes les formacions de centredreta".

"Encara que sigam més, dividits som menys, per la qual cosa la unió fa la força", ha asseverat el portaveu popular, al mateix temps que ha afegit que "seria convenient almenys una convergència d'electors" perquè "és obvi que un fraccionament excessiu de partits dificulta la formació de governs".

Barrachina ha manifestat que seria "saludable" seguir l'exemple de Navarra Suma, una fórmula que "es podria estendre a la resta d'Espanya". "El PP ha concorregut en moltes ocasions amb acords de forma habitual, com amb el Partit Aragonés Regionalista, Fòrum Astúries o UPN", ha assegurat, encara que ha admés que "desconeix si en la Comunitat es donarà" la hipotètica coalició.

next