El PSOE es dispara fins al 40% d'intenció de vot i Ciutadans se situa com a segona força segons el CIS

El PP queda com a tercera força a causa d'una baixada de tres punts respecte a les eleccions generals, Unides Podem continua a la baixa i Vox voreja el 5% 
3 juliol 2019 14:06h

MADRID. Les dades de l'últim baròmetre del CIS del mes de juny situen el PSOE amb deu punts més d'intenció de vot respecte als resultats de les últimes eleccions generals, de manera que arriba fins al 39,5%. Lluny del partit socialista, Ciutadans es manté en el mateix percentatge que va adquirir, però se situa com a segona força, amb un 15,8%, a causa de la caiguda de tres punts del PP, que passaria a copar un 13,7%. 

Per la seua banda, Unides Podem continua amb la seua tendència a la baixa, de manera que passa del 14,3% de les eleccions generals al 12,7% (quasi tres punts menys que en el CIS de maig), i Vox continua en el percentatge del mes passat. Per tant, perdria la meitat del suport obtingut en els comicis d'abril i es quedaria molt a prop de no tindre representació –sempre segons el CIS– si es repetiren les eleccions, ja que passaria del 10,2% que va obtindre a un 5,1%. 

L'enquesta de la qual s'extrauen aquestes dades s'ha realitzat en un moment en què els partits estan negociant els distints municipis i governs autonòmics després de la representació adquirida en els comicis del 26 de maig. 

next