El PSOE i Compromís intercanvien documents i acosten postures per al 'sí' de Baldoví en la investidura

La formació valencianista vol un acord dels socialistes per escrit i signat però no descarta que eixa rúbrica es produïsca aquesta mateixa setmana
23 desembre 2019 19:01h
Dimarts passat, després de l'última reunió amb Lastra, Baldoví es va mostrar "moderadament optimista" i convençut que hi havia possibilitats d'acord, però va exigir a la socialista "més compromisos ferms i menys literatura" sobre la denominada 'agenda valenciana'. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID/VALÈNCIA (EUROPA PRESS). Compromís està prop de tancar un acord amb el PSOE per a donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la Presidència del govern espanyol després d'un nou intercanvi de documents entre ambdues parts durant la jornada d'aquest dilluns.

Segons han explicat a Europa Press fonts de la coalició, els socialistes han respost amb un nou text a les reivindicacions dels valencianstes i, a més, s'han produït converses telefòniques entre els interlocutors de les dues formacions.

Així les coses, les negociacions avancen amb rapidesa, però encara queden serrells per tancar. A més, des de Compromís insisteixen que volen un acord per escrit i signat i no descarten que si tot acaba bé, eixa rúbrica es produïsca aquesta mateixa setmana.

Les reivindicacions de la formació valencianista

Dimarts passat, després de l'última reunió amb Lastra, Baldoví es va mostrar "moderadament optimista" i convençut que hi havia possibilitats d'acord, però va exigir a la socialista "més compromisos ferms i menys literatura" sobre la denominada 'agenda valenciana'.

Així, va tornar a insistir en la seua petició que es pose sobre la taula un nou model de finançament autonòmic en huit mesos i en l'aprovació de mecanismes de compensació.

Compromís també exigeix que al llarg d'aquesta legislatura l'Estat assumisca el 50% dels serveis de dependència, com estableix la llei, i que en els pròxims Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) es done compliment al nou estatut valencià i s'aproven inversions tenint en compte la seua població.

Finalment, va reclamar mesures i diners per a lluitar contra plagues com la de Xylella fastidiosa i que no se signe cap acord internacional sense mesurar l'impacte que tindrà per a l'agricultura valenciana.

next