El PSOE obri la porta a l'entrada d'altres membres de la direcció de Podem al govern de Sánchez

Els socialistes reiteren que "el principal escull" és Iglesias perquè "no hi poden haver dues veus, dues ànimes, en un mateix executiu"
19 juliol 2019 11:15h
La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats ha obert la porta a l'entrada de membres de la direcció de Podem a l'executiu de Pedro Sánchez sempre que no es tracte del líder de la formació morada. / ACN

MADRID. La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha obert la porta a l'entrada de membres de la direcció de Podem, com ara Irene Montero, Rafel Mayoral o Pablo Echenique, a l'executiu de Pedro Sánchez sempre que no es tracte del líder de la formació morada, Pablo Iglesias, perquè "no hi poden haver dues veus, dues ànimes, en un mateix executiu". En una entrevista a Radio Nacional de España, Lastra ha insistit que "el principal escull és Pablo Iglesias". "Podem parlar de la participació d'altres membres d'Unides Podem reconeguts", ha afirmat Lastra, que ha apuntat que Iglesias és l'únic "escull". "Negociem la participació de Podem”, ha animat Lastra, "i a partir d'ací parlarem".

Lastra ha insistit a vetar la presència de Pablo Iglesias a l'executiu i ha defensat les manifestacions d'aquest dijous del president del govern espanyol en una entrevista on va apuntar que Iglesias no defensava la democràcia a l'estat espanyol perquè defensa l'existència de presos polítics.

La portaveu del PSOE ha recordat que al setembre s'esperen la sentència de l'1-O i la Diada, i que caldrà cohesió a l'executiu espanyol. Una cohesió que segons Sánchez no es podria donar amb la presència d'Iglesias al govern espanyol. "Demanem a Pablo Iglesias que siga generós, de la mateixa manera que el president del govern ha estat generós en l'última oferta que ha fet", ha sentenciat.

next