El PSOE i el PNB signen aquest dilluns l'acord per a investir Sánchez

El text inclou el compromís de diàleg entre partits i institucions per a donar solució al "contenciós a Catalunya"
30 desembre 2019 11:03h
Sánchez ja té garantits els vots afirmatius dels sis diputats del PNB a l'espera que es concrete l'acord per a l'abstenció d'ERC. / EUROPA PRESS

MADRID. El PSOE i el PNB signaran aquest dilluns a les 13 hores l'acord per a investir Pedro Sánchez, segons confirmen fonts dels nacionalistes bascs i dels socialistes. El PNB formalitzarà el 'sí' a la investidura del candidat socialista amb la signatura de l'acord al Congrés dels Diputats. 

Així doncs, Sánchez ja té garantits els vots afirmatius dels sis diputats del PNB a l'espera que es concrete l'acord per a l'abstenció d'ERC després que es conega la decisió de l'Advocacia de l'Estat. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, oficialitzaran l'acord amb una firma davant dels mitjans gràfics. 

Segons fonts dels nacionalistes bascos, l'acord amb el PSOE inclou el compromís de diàleg entre partits i institucions per  adonar solució al "contenciós a Catalunya" així com el respecte al nou estatus d'Euskadi "tenint en compte els sentiments nacionals de pertinença". A més, parla de compromisos d'inversions, de completar l'Estatut i en matèria de representació internacional de les seleccions esportives basques. 

next