El PSPV creu que els diners del finançament anunciats pel Ministeri seran "un baló d'oxigen" per a la tresoreria de la Generalitat 

El portaveu socialista d'Hisenda a les Corts assegura que la reunió entre Puig i Montero ha tingut efecte i que el govern espanyol "ha complit amb els compromisos adquirits"
21 setembre 2019 17:36h
Muñoz considera que els diners anunciats pel govern espanyol asseguren tranquil·litat als valencians./ EFE

VALÈNCIA. Els socialistes valencians han celebrat aquest dissabte l'anunci fet des del Ministeri d'Hisenda, segons el qual el govern espanyol pagarà abans que s'acaben els més els 4.500 milions d'euros de bestretes del finançament autonòmic. Es tracta d'una quantitat que suposa "un impuls important per a tots els valencians i valencianes".

Així s'ha pronunciat el portaveu socialista d'Hisenda a les Corts, Jose Muñoz, qui en un comunicat ha assegurat que la ministra "María Jesús Montero ha complit amb els compromisos adquirits amb el president". Així, considera que rebre aquests diners abans que acabe setembre "permetrà que la tresoreria de la Generalitat tinga un baló d'oxigen important".

L'anunci del govern espanyol és una "molt bona notícia per a la Comunitat, que fa anys que pateix el maltractament de governs de la dreta, que ha castigat amb l'infrafinançament la Comunitat Valenciana", ha insistit Muñoz, qui ha recordat que la reunió del passat dilluns entre la ministra i el president Ximo Puig "ha tingut els seus fruits i ací es demostra". "Després de molts anys d'abandó del Partit Popular, ja era hora que un govern es preocupara pels problemes dels valencians i les valencianes", ha afirmat el dirigent socialista.

"Ara podem assegurar la tranquil·litat absoluta dels ciutadans de la Comunitat, que es beneficiaran d'aquest desbloqueig pressupostari", ha ressaltat Muñoz. El també secretari d'Organització del partit ha indicat que amb aquest anunci "es demostra que el govern socialista és de confiança" i que aquest "tipus de govern és amb el qual hem de continuar".

next