El PSPV ix en defensa de la gestió del Botànic i recorda que s'han "sanejat empreses i millorat la transparència" 

Davant les crítiques dels populars respecte de la despesa en entitats públiques, el síndic socialista ha defensat que s'ha fet un "gran treball de racionalització i reorganització"
26 agost 2019 14:25h
Mata ha acusat els populars d'haver creat "un sistema muntat per a robar". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El subsecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, ha respost la compareixença del responsable d'Economia del PPCV, Rubén Ibàñez, en què assenyalava la gestió del Botànic com un "caos" ple "d'incompliments permanents" i dedicat a "col·locar gent", apuntant que "s'han sanejat" empreses públiques i "s'ha millorat la transparència" en relació amb l'anterior executiu popular.

Així, Mata ha incidit que "des de la Comissió de Diàleg Social, creada pel Consell el juliol de 2016 per a fixar normes comunes d'arbitrarietat després de 20 anys, s'han establit criteris per a controlar el sector públic, i en matèria de personal". A més, ha recordat que entitats com l'Institut Valencià de Finances i la Societat de Garanties Recíproques "ja estan sanejades" i han passat de ser "màquines de fabricar diners per a amiguets" a ser instituts financers que "ajuden les xicotetes empreses valencianes".

En aquest punt, el síndic socialista també ha reivindicat "el rigor i transparència en els comptes públics" efectuat d'acord amb la Llei de Comptes Oberts, en raó de la qual es publiquen els comptes bancaris de totes les entitats. A més, ha insistit que "s'han aprovat desenes de masses salarials enfront del descontrol anterior, mitjançant el qual nombroses societats pagaven retribucions i complements sense el permís de Pressupostos, és a dir, des de la il·legalitat".

Enfront les crítiques del PPCV respecte la despesa en entitats públiques, Mata ha defensat que s'ha fet un "gran treball de racionalització i reorganització", ja que s'han eliminat aquelles entitats "supèrflues o improductives", mentre que s'han mantingut "aquelles que compleixen una funció pública". En aquest sentit, els populars criticaven que per cada quatre entitats que ells eliminaven durant el seu govern, ara el Botànic en crea una.

Respecte les acusacions d'haver fet del Consell "una màquina de col·locar gent", Mata ha explicat que el 2015 només hi havia una entitat, l'IVF, amb Relació de Llocs de Treball aprovada, però que en l'actualitat, "les 47 entitats estan en procés de tindre un informe sobre la seua Relació de Llocs de Treball", cosa que suposa "la regularització de disfuncions retributives i de llocs de treball".

"Un sistema muntat per a robar"

A més, Mata ha recorregut una vegada més als anys de corrupció del PPCV per a recordar que durant la seua gestió hi havia "un aeroport sense avions i una Ciutat de la Llum sotmesa a la vigilància de les autoritats europees per la qual ens volien multar" i ha insistit que el model de gestió del sector públic que van exercir els populars "era un sistema muntat per a robar".

En aquest sentit, ha posat el cas de Ciegsa, empresa que ha definit com "la cova d'Alí Babá", perquè "es tractava d'una entitat amb desenes d'empleats amb sous superiors a 60.000 euros, més del que cobra hui un conseller", mentre "els xiquets i xiquetes de la Comunitat seguien en barracons". "Hui no hi ha ni un sol cas de corrupció vinculat a empreses públiques valencianes", ha asseverat.

next