El PSPV demana que Compromís canvie la seua decisió "antidemocràtica" sobre l'Alcaldia de Benimàmet

Els representants de la formació valencianista apel·len a "l'interés ciutadà" per a desbloquejar "després de set mesos" les negociacions sobre les alcaldies dels pobles
16 desembre 2019 17:23h
La comissió de seguiment del Rialto s'ha reunit aquest dilluns després que Compromís no acudira divendres passat. / GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

VALÈNCIA (EFE). El PSPV ha traslladat a Compromís, soci de govern a València, el seu "malestar" pel que considera una decisió "unilateral" i "antidemocràtica" a l'Alcaldia de Benimàmet. Per això, ha demanat que modifique la seua decisió "no" per qüestió partidista, sinó per respecte als resultats electorals del maig.

Així ho ha expressat el portaveu del PSPV a València, Borja Sanjuán, després de la reunió de la comissió de seguiment del pacte del Rialto, celebrada aquest dilluns a petició dels socialistes i després que divendres Compromís no acudira a la cita.

Sanjuán ha valorat la predisposició dels representants de Compromís de traslladar les seues peticions i ha defensat que en un govern de coalició "les decisions, totes, i aquesta també, s'han de consensuar"."Hem transmés que esperem o desitgem que es modifique la decisió presa amb Benimàmet, no per una qüestió partidista sinó per una qüestió de respecte als resultats del poble en les eleccions de maig", ha apuntat.

A més, ha explicat que també els han demanat que en el futur s'abstinguen "de prendre aquest tipus de decisions unilaterals que tots som conscients que no reforcen un govern de coalició".

Preguntat per si ja tenien una resposta de Compromís, ha apuntat que tenen "totes les vies obertes". Amb tot, ha detallat que igual que creuen que no s'han de compartir les pedanies en les quals Compromís ha guanyat, "tampoc s'han de compartir les pedanies en les quals ha guanyat el Partit Socialista perquè és el que han volgut els veïns".

Sobre com estan les relacions entre els socis de govern, Sanjuán ha apuntat que han quedat que "han de millorar" i que "treballaran tots perquè milloren". A més, ha incidit que l'assumpte de les pedanies "no és l'únic" en el qual difereixen, però que "és important pel que expressa en la dinàmica en la presa de decisions". "El que hem traslladat i, l'altra part crec que ha sigut receptiva, i és d'agrair, és que treballarem perquè aquestes decisions no es prenguen de manera unilateral i no fracture el pacte de govern", ha afegit, Sanjuán.

Desbloquejar les alcaldies dels pobles

Per la seua banda, els representants de Compromís per València han defensat l'interés ciutadà com a criteri per a desbloquejar les alcaldies dels pobles i justificar la designació d'un alcalde de la coalició a Benimàmet.

Durant la reunió celebrada aquest dilluns a petició dels socialistes, els representants de Compromís han explicat la necessitat que els veïns de les pedanies tinguen un alcalde a qui adreçar-se després de set mesos de bloqueig en les negociacions per a la seua designació al si de la comissió, segons un comunicat.

El portaveu dels representants valencianistes, Amadeu Mezquida, ha recordat que la comissió ja es va reunir al setembre per a intentar abordar la solució de les pedanies i després han sigut els mateixos regidors qui han intentat arreglar-lo sense èxit. "Com no s'arribava a un consens i passaven tants mesos, l'alcalde, que té la potestat de nomenar alcaldies pedànies, per responsabilitat ha decidit que la situació no s'allargue més", ha afegit. Es tracta, segons ha destacat, d'una qüestió "d'interés ciutadà, on s'ha pres com a criteri el del 2015, quan va haver-hi un repartiment de dos anys per al PSPV i altres dos per a una persona independent".

L'alcalde de València, Joan Ribó, a preguntes dels periodistes en un acte aquest dilluns, s'ha referit a la reunió abans que concloguera i ha comentat que "els problemes apareixen i es resolen". El primer edil ha recalcat que, en aquest cas, "són coses que no tenen un mínim d'importància". Sobre la possibilitat que en el ple d'aquest dijous poguera haver-hi canvis de vot per eixes divergències entre els socis, ha apuntat que està "segur que al final les coses s'arreglaran com s'han arreglat sempre".

next