El PSPV justifica la participació d'España en el fòrum d'Intu Mediterrani davant la incomoditat dels seus socis

Muñoz assegura que "és habitual" que els consellers participen en actes organitzats per mitjans de comunicació i empreses, però que això no implica "tracte de favor"
19 desembre 2019 12:53h
Muñoz assegura que la participació d'España "entra dins de la normalitat". / INTU

VALÈNCIA. El diputat socialista i secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz, ha defensat la presència del conseller de Política Territorial, Arcadi España, en un fòrum organitzat per Intu Mediterrani, que entra "dins de la normalitat" i "no significa ni rentada de cara ni de connivència".

Així s'ha pronunciat després que des d'Unides Podem es criticara l'assistència de representants del Consell a aquest Fòrum de Ciutats i Espais Sostenibles, organitzat per Intu junt amb el diari Levante. També des de la societat civil, col·lectius com la Coordinadora per la Protecció de les Moles han criticat que és "molt greu i perillós per a la salut democràtica" la participació del conseller "quan la Generalitat està estudiant si interposar un recurs o no a una sentència molt qüestionada que va emetre fa poc el Tribunal Superior de Justícia (TSJ)" decisiva per al futur del projecte.

Muñoz ha insistit que és habitual que els membres del Consell assistisquen a aquesta mena de fòrums que organitzen mitjans de comunicació i patrocinen determinades empreses, i això "no significa que se li vaja a donar tracte de favor a cap".

Per això, considera que és "una polèmica estèril" i que aquesta presència no suposa donar cap benefici ni participar en rentades d'imatge, cosa que "es pot demostrar amb les polítiques que es duen a terme".

Malgrat això, els seus socis de govern, Compromís i Unides Podem, han mostrat la seua incomoditat amb la presència del conseller. El diputat de la formació morada Ferran Martínez ha assenyalat que "no és el mateix un patrocini que l'organització" d'un fòrum, com és el cas, i ha insistit que un model d'inversió com el que proposa Intu no pot ser sostenible. 

Per part de la coalició valencianista, la parlamentària Aitana Mas ha assegurat en declaracions a aquest mitjà que el moment escollit per a celebrar un fòrum de sostenibilitat –amb el conflicte social al voltant del macrocentre comercial– no era l'adequat i que la presència del Consell en el fòrum podria entendre's com "una falta de sensibilitat cap a la ciutadania de Paterna", a més de considerar que es tracta d'un acte "contradictori amb els principis del Botànic". 

next