Puig diu que el Botànic tindrà "tonalitats diferents" amb Unides Podem-EUPV però mantindrà "el rumb"

El candidat del PSPV destaca que "la suma de sinergies" ha permés "aquest bon resultat"
29 abril 2019 12:00h
Puig ha indicat que no té "cap problema" amb el fet que Oltra siga vicepresidenta de nou. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat del PSPV a reeditar el mandat, Ximo Puig, ha manifestat aquest dilluns, després que els resultats permeten una reedició del pacte del Botànic, que la voluntat és donar continuïtat a aquest "acord de progrés". Això sí, ha indicat que "ara tindrà unes tonalitats diferents en algun cas" davant la voluntat d''Unides Podem-Esquera Unida d'entrar, però "en el fons és el mateix" i la idea és "mantindre el rumb de la fórmula que ha funcionat aquests quatre anys".

"Hem de parlar-ho", ha assenyalat Puig, per a "fixar les bases d'aquesta nova etapa" ara amb el PSPV com a força més votada tant en les autonòmiques com en les generals després de tres dècades. A més, ha destacat que es concatenen "dues legislatures de progrés" i han d'"interpretar adequadament el que han expressat els ciutadans". "Tenim una oportunitat que cal aprofitar", ha subratllat.

Així s'ha manifestat Puig en les entrevistes que ha concedit en la Cadena Ser, COPE i Onda Cero, en les quals ha defensat l'avançament electoral per a fer coincidir les autonòmiques amb les generals per a "singularitzar" el País Valencià i fer veure "que està ací i necessita respostes als seus problemes".

Així mateix, ha assenyalat que és "molt complicat analitzar" que part del resultat autonòmic podria ser atribuïble a Pedro Sánchez. A més, ha indicat que des de "la humilitat i sabent que potser ens hem pogut equivocar en alguna qüestió", ha sigut "la suma de sinergies la que ens ha portat a aquest bon resultat".

Puig ha valorat el Botànic com un acord "positiu, integrador, no excloent i sense radicalitat que ha permés millorar la imatge de la Comunitat" i ha subratllat que, a partir d'ara, després de la voluntat d'Unides Podem-EUPV d'entrar aquesta vegada en el Consell, "el fonamental és gestionar adequadament la diversitat".

"El fonamental és un govern que genere estabilitat perquè no hi haja cap situació d'inestabilitat, perquè això és el pitjor per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat", ha dit. En ser preguntat sobre si veu a Mónica Oltra novament de vicepresidenta, ha indicat que no té "cap problema" en el fet que siga així, però que aquesta és una qüestió que haurà de decidir Compromís.

next