Puig, sobre la polèmica amb l'IVF: "Hi ha interés mediàtic i polític per a desgastar el president"

El cap del Consell assegura que no sap "on està el problema" de mantindre les accions, però està disposat a "qualsevol decisió" amb l'objectiu de "preservar l'interés general"
12 juliol 2019 17:20h
"Més transparència és impossible", ha assegurat el president. / PSPV

VALÈNCIA. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres respecte a les crítiques per les accions que té en el periòdic Mediterrani, que "és una situació en què hi ha interés mediàtic i polític per a desgastar el president" però ha defensat que, en aquest cas, "més transparència" que la que ha demostrat "és impossible".

Puig s'ha manifestat així durant davant dels mitjans després de reunir-se amb alcaldes i alcaldesses a Borriana (la Plana Baixa) quan se li ha preguntat si donarà explicacions sobre aquesta qüestió en les Corts i quan ho farà. Tant el PPCV com Ciutadans han demanat a Puig explicacions relatives a l'operació financera de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb el Grup Zeta, accionista majoritari de Mediterrani.

Preguntat per si considera desfer-se d'aquestes accions, el president de la Generalitat ha respost que no sap on està el problema. "Jo no sóc ric i el meu únic patrimoni és això, que és producte d'una indemnització per acomiadament improcedent", ha ressenyat, i ha afegit que "sempre, preservant l'interés general, estic disposat a qualsevol decisió, la meua vida no ha estat vinculada precisament a l'interés econòmic".

Sobre les explicacions en les Corts, ha apuntat que "les explicacions en el parlament es donen en funció de l'agenda del parlament", però ha dit que ell ha donat explicacions "des del minut zero" quan li han preguntat i ha detallat "claríssimament" quina és la seua relació amb una empresa a la qual va accedir "de manera accidental" quan el van acomiadar després del colp d'estat de Mediterrani, periòdic en el qual havia treballat.

"Si mai m'hagueren acomiadat, mai hauria hagut de cobrar aquella indemnització que vaig cobrar perquè en aquell moment hi va haver una actuació política de persecució política i ens van tirar a una sèrie de periodistes que després participàrem en la compra del periòdic quan, finalment, va ser privatitzat a través d'una societat", ha dit.

"Jo sóc soci d'una societat en funció d'un intent perquè hi haguera premsa oberta a la província de Castelló i ha sigut una participació absolutament residual, l'1%, que he mantingut, que he declarat sempre i, per tant, no hi ha cap novetat respecte a aquesta qüestió", ha afegit.

El cap del Consell ha aclarit que no és, ni mai va ser, soci de Zeta, "que és l'empresa a la qual el PP va donar un crèdit que, és evident, com s'ha demostrat, que no estava prou ben avalat, però va ser una decisió que es va prendre en el passat".

Ara –segons ha dit– "el que s'ha fet ha sigut, en un conjunt d'actuació sindicada, prendre les decisions que ja s'han explicat" per l'Institut Valencià de Finances, "que és qui les ha preses, i en les quals jo no tinc res a veure i, a més, no afecta directament la meua participació en Pecsa".

Participació "absolutament limitada"

"És una situació en què hi ha interés mediàtic i polític per a desgastar el president però, més enllà d'això, més transparència és impossible perquè en tot moment tothom sabia que aquelles accions existien, que era una participació absolutament limitada i que no he participat en cap consell d'administració ni en la junta general", ha apuntat Puig, qui ha afegit que no ha tingut res a veure, "de fet, la línia editorial del periòdic durant molt de temps ho ha demostrat".

next