Puig vota recordant la importància de les eleccions europees per al futur dels valencians 

El president de la Generalitat insta la ciutadania que vaja als seus col·legis per a decidir els alcaldes i regidors dels pròxims quatre anys
26 maig 2019 11:00h
El president de la Generalitat ha votat a l'Oficina de Turisme de Morella al voltant de les 10 hores d'aquest diumenge. / EUROPA PRESS

CASTELLÓ. El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assenyalat que aquest diumenge, jornada de les eleccions europees i municipals, és un "dia especial per a la democràcia", i ha animat que "tots els ciutadans i ciutadanes, amb la seua legitimitat, decisió personal i amb la seua llibertat, aconseguisquen fer avançar cada poble i ciutat".

Així s'ha pronunciat després de dipositar el seu vot a l'Oficina de Turisme de Morella al voltant de les 10 hores d'aquest diumenge. Puig ha assenyalat que aquest diumenge és el "dia en què els ciutadans decideixen qui són els que dirigiran la política local", que considera "bàsica per a l'acció de transformació d'una societat i per a la participació dels ciutadans en els assumptes públics".

"El més important és participar", ha recalcat el president, qui ha instat la majoria dels valencians que vagen als seus col·legis per a decidir "qui seran finalment els alcaldes i regidors que portaran endavant aquest gran projecte de cada poble i de cada ciutat".

D'altra banda, ha posat l'accent en el fet que aquest diumenge també es vota per al Parlament Europeu. Puig ha subratllat que "Europa és l'esperança. És fonamental perquè el món siga més just; per a acabar amb les injustícies i les desigualtats; perquè els drets humans avancen en el món, i, sobretot, és fonamental també per a lluitar contra el canvi climàtic". En aquest sentit, ha advertit que "sense una Unió Europea forta i unida, dels valors que la van inspirar, és impossible que avance el món".

next