El Regne Unit diu ara que l'euroordre contra Ponsatí no és "desproporcionada" sinó que hi manca "informació essencial"

Les autoritats policials britàniques demanen que s'amplien els detalls de la petició de forma "urgent"
6 novembre 2019 22:50h
Clara Ponsatí, amb Carles Puigdemont i Toni Comín. / BLANCA BLAY, ACN

BARCELONA (ACN). El Regne Unit ha rectificat el posicionament inicial sobre l'euroordre contra l'exconsellera Clara Ponsatí i considera ara que no és "desproporcionada", sinó que hi falta "informació essencial". Segons les autoritats policials britàniques, la petició del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "no proveeix detall suficient de la naturalesa del delicte". També considera que hi falta "el moment i el lloc" on es va cometre. A banda, la petició "ha de mostrar una connexió clara entre el delicte i l'individu anomenat", en aquest cas Ponsatí.

Per tal que l'euroordre puga prosperar "sota l'acta 2003 d'Extradició", el Regne Unit reclama que aquests detalls siguen proveïts "amb caràcter d'urgència".
En el comunicat que les autoritats policials britàniques han remés a l'estat espanyol s'afegeix que "un cop aquesta informació haja estat afegida" a la petició, es valorarà si és pertinent detindre Ponsatí, tal com reclama Llarena.

Finalment, el missatge demana disculpes per la "mala comunicació" que han dut a terme en primera instància, quan s'ha afirmat, efectivament, que l'euroordre era "desproporcionada" i que no es detindria Ponsatí, tot i que no tancava la porta a revisar aquesta decisió si arribava nova informació.

Cal recordar que l'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, no donava el cas per rebutjat després de conéixer-se la notícia, i en declaracions a l'ACN afirmava que restava a l'espera del que poguera passar en els dies vinents, si arribava més informació des de Madrid. En tot cas, segons l'advocat de Ponsatí, el document de l'euroordre incloïa "contradiccions"; mencionava alhora els delictes de rebel·lió i sedició, i era un "intent caòtic i arrogant" d'aconseguir l'entrega.

next