Riders por Derechos protesta a València per la mort d'un 'rider' a Barcelona

Els repartidors han recordat les 14 persones mortes mentre repartien menjar
29 maig 2019 19:59h
Un dels portaveus de Riders por Derechos assegura que "Glovo és una màfia". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Membres de la plataforma Riders por Derechos s'han concentrat i han cremat motxilles de repartiment enfront de la seu de Glovo a València en protesta pel jove mort diumenge passat mentre exercia com a repartidor, que, segons la companyia, "podia estar utilitzant el compte d'un tercer". Un dels portaveus del col·lectiu, Carlos Iglesias, ha afirmat que l'empresa utilitza "un sistema criminal" i que "Glovo és una màfia".

"Denunciem que ací hi ha uns senyors que s'estan enriquint a la nostra costa i que estem morint. Ens estan matant, perquè el sistema criminal que estan utilitzant és, en ell mateix, assassí. Glovo és una màfia, no és una altra cosa", ha assegurat.

D'aquesta manera, Iglesias ha denunciat que "això de la prevenció de riscs laborals ells no entenen el que és. No ho apliquen en absolut i, a sobre, descarreguen tota la responsabilitat en els riders". "A sobre, tenim nosaltres la culpa dels nostres accidents", ha afegit.

Així mateix, ha asseverat que "el senyor Oscar Pierre –CEO i fundador de Glovo– haurà de pagar per tot això". "El mínim que podria fer és eixir a donar explicacions i no parlar a través de comunicats, perquè és un covard, a banda de ser un assassí", ha sentenciat.

"El problema ja traspassa la precarietat. No és que tinguem unes condicions precàries, sinó que també són insegures. No hi ha cap seguretat en aquestes empreses, per això hi ha un índex tan alt de sinistralitat. Portem 14 morts, i no són anònimes, no són números. Som persone;, és el que estem reivindicant. No ens poden reduir a una simple dada en mans d'una intel·ligència artificial", ha afirmat.

"Treball absolutament irregular"

Per part seua, el portaveu d'Intersindical Valenciana, Marco Antonio Llerena, ha assegurat que "la inspecció de treball a Madrid, Barcelona i València ha reconegut que això és un treball absolutament irregular". "Se salta l'estatut dels treballadors, se salta qualsevol tipus de conveni, s'ho salta tot", ha apuntat.

Referent a això, ha explicat que "es treballa per a una intel·ligència artificial" però no se sap "absolutament ni qui va, ni qui ve en una bicicleta. No hi ha riscs laborals de cap mena, als xavals els pot passar qualsevol cosa i després els paguen com els dona la gana. I el que és pitjor: els fan competir entre ells i els fan culpables de la seua producció. Això és neoliberalisme salvatge", ha conclòs.

Durant la concentració, els riders han llegit un comunicat de la Federació Transnacional de Repartidors amb els noms dels 14 morts en accidents laborals mentre treballaven per a diferents empreses de repartiment.

Després d'això, han guardat un minut de silenci i han calat foc a una motxilla de la companyia, acció que ha provocat la identificació d'un dels protestants per part d'efectius de la Policia Nacional allí desplegats.

next