Rivera tanca la porta a l'abstenció i emplaça Sánchez a pactar amb Podem i els nacionalistes

El líder de Cs ha negat que existisca cap acord amb Vox en la Comunitat de Madrid
11 juny 2019 18:50h
El líder de Ciutadans ha afirmat que farà una oposició "ferma" al PSOE / ACN

MADRID. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tancat la porta aquest dimarts a l'abstenció del seu partit per facilitar la investidura de Pedro Sánchez i ha emplaçat el secretari general dels socialistes espanyols a buscar acords amb Podem i els nacionalistes catalans i bascos. En declaracions al Congrés després de la reunió que han mantingut durant 40 minuts, ha afirmat que la seua formació farà una oposició "ferma". 

"Entenc que a partir d'aquesta reunió té sentit que parle amb Podem o els seus socis nacionalistes" i que "es pose en marxa la legislatura", ha dit, perquè "Sánchez ara té l'obligació de negociar un govern i dir als espanyols quan serà la investidura".

 A la roda de premsa, Rivera ha justificat el fet que la seua formació haja tancat una entesa amb el PP a la Comunitat de Madrid per a facilitar que Vox fora present a la Mesa de l'Assemblea de Madrid i no, en canvi, Más Madrid. 

Malgrat tot, ha negat que existisca cap tipus d'acord amb Vox perquè la formació de Santiago Abascal entre al govern de la Comunitat de Madrid i ha afirmat que si el PP ha signat un acord en aquesta direcció –tal com ha afirmat la candidata del partit d'extrema dreta, Rocío Monasterio– haurà de ser el PP qui explique els motius. Ciutadans, ha insistit, té un "mandat clar" de no conformar governs amb Vox i això és el que "estan fent", ha afegit.

next