Sánchez, Casado, Rivera, Iglesias i Abascal s'enfronten en un únic debat aquest dilluns a partir de les 22 hores

L'encontre a cinc d'aquesta nit estarà moderat pels periodistes Ana Blanco i Vicente Vallés, i s'estructurarà en cinc blocs temàtics de 25 minuts de durada
4 novembre 2019 12:06h
Els candidats dels partits d'àmbit estatal només participaran en un debat, organitzat per l'Acadèmia de Televisió. En la fotografia, la presidenta de l'Acadèmia i directora del debat, María Casado. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID (ACN). Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Iglesias (Unides Podem) i Santiago Abascal (Vox) s'enfrontaran aquest dilluns a partir de les 22.00 hores a l'únic debat a cinc de la campanya electoral del 10N. 

Els candidats dels partits d'àmbit estatal només participaran en un debat, organitzat per l'Acadèmia de Televisió, després que durant la campanya del 28A se celebraren dos debats a quatre –un a RTVE i un altre a Atresmedia– en dies consecutius. Per primera vegada, estarà present Vox. 

El debat d'aquesta nit tindrà cinc blocs temàtics de 25 minuts cadascun. El primer serà sobre la cohesió d'Espanya; el seguiran els blocs sobre economia, política social, igualtat, qualitat democràtica i política internacional. Cada candidat tindrà cinc minuts per a intervindre en cada bloc i els moderadors podran fer preguntes.

A més, els candidats faran una intervenció inicial d'un minut i per a finalitzar el debat també tindran un 'minut d'or' per a adreçar-se als espectadors. La primera intervenció del debat la farà Iglesias, seguit de Rivera, Abascal, Sánchez i, finalment, Casado. El minut final el començarà Abascal, seguit de Rivera, Sánchez, Casado i Iglesias.

En total, està previst que el debat dure 150 minuts –de les 22.00h a les 0.45h–, amb dues pauses publicitàries. Els moderadors seran Ana Blanco (TVE) i Vicente Vallés (Antena 3). El debat l'emetran RTVE i Atresmedia, així com la Forta –la federació de televisions autonòmiques–. A més, l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió i de l'Audiovisual ha aconseguit una aliança estratègica amb Twitter Espanya per a oferir la retransmissió en directe del senyal del debat televisat a cinc a través del compte oficial de la institució que presideix María Casado.

El debat es farà en un plató construït expressament al Pabellón de Cristal de la Casa de Campo de Madrid i els candidats estaran drets en un faristol. Abascal estarà al mig; Casado a l'extrem esquerre, i Sánchez, entre els candidats del PP i Vox. A la part dreta del plató se situaran Iglesias i Rivera, que estarà a l'altre extrem.

Els candidats començaran a arribar a partir de les 20.30h en ordre de menor a major representació parlamentària. El primer a fer-ho serà Abascal, seguit d'Iglesias, Rivera, Casado i, finalment, Sánchez.

next