Sánchez fa una crida a tots els partits polítics "excepte a aquells que s'autoexclouen i sembren el discurs de l'odi"

El candidat socialista assegura que a partir d'aquest dilluns començarà a treballar "per un govern progressista" i demana "generositat i responsabilitat" a la resta de formacions
10 novembre 2019 23:52h
Imatge d'arxiu. / ENRIQUE PALOMARES

MADRID (ACN). El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha comparegut davant la seu del carrer Ferraz vora la mitjanit per a celebrar la "victòria" electoral i assegurar que "aquesta vegada sí o sí" aconseguirà "desbloquejar" la situació política. Per això ha demanat "generositat i responsabilitat" als partits per a fer possible un executiu. 

Sánchez ha promés que la seua formació, el PSOE, també actuarà amb aquesta "responsabilitat" per a fer-ho possible. "Aquesta vegada aconseguirem un govern progressista i desbloquejarem la situació política en aquest país" perquè els espanyols "ens han dit que volen que depenga de diferents formacions polítiques".

El líder socialista ha decidit eixir al carrer i parlar davant de la militància. Malgrat que s'esperava que el secretari general del PSOE ho fera a l'interior de la seu del Ferraz, finalment ho ha fet en un escenari instal·lat a l'exterior, el mateix des d'on els simpatitzants i militants li van cridar "amb Rivera no" el 28A. En aquesta ocasió l'esperava menys gent, alguns amb un cartell on posava "amb Iglesias sí" i "amb Podem sí". També s'han pogut veure banderes espanyoles –repartides– amb el lema 'Espanya de tots' i s'ha pogut escoltar com cridaven "Amb Casado, no".

Sánchez ha celebrat que "el PSOE ha guanyat per tercera vegada les eleccions" i ha donat les gràcies "als milions d'espanyols" que han participat a les urnes, tot ironitzant que el seu pla no és "continuar guanyant eleccions" sinó "formar un govern estable i fer política a favor de la majoria dels espanyols".

Per això, ha fet "una crida a tots els partits polítics" perquè actuen "amb generositat i responsabilitat per a desbloquejar la situació política a Espanya". "El PSOE –ha dit– també actuarà amb responsabilitat per a desbloquejar la situació política a Espanya".

Sánchez ha deixat fora d'aquesta crida els partits polítics que "s'exclouen de la convivència i que sembren el discurs de l'odi". "Hem guanyat les eleccions i a partir de demà toca treballar per aquest govern progressista", ha sentenciat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next