Sánchez i Iglesias signen un acord progressista reivindicant el diàleg per a "avançar en drets socials"

Els líders del PSOE i d'Unides Podem coincideixen en convertir el programa en mesures "útils" de govern
30 desembre 2019 17:45h
El líder socialista, Pedro Sánchez, ha destacat la idea de "progrés" com a tronc fonamental d'aquest programa. / EUROPA PRESS

MADRID. Els respectius líders del PSOE i del Unides Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, han signat aquest dilluns el seu programa d'un govern de coalició. Ho han fet en el Congrés dels Diputats, junt amb membres dels partits. Un acord que els representants han qualificat de "valent" El líder socialista, Pedro Sánchez, ha destacat la idea de "progrés" com a tronc fonamental d'aquest programa, que es compon d'un total d'11 grans eixos entre els quals destaquen mesures com ara la pujada de l'IRPF als més rics o la derogació de part de la reforma laboral.

El líder socialista ha reivindicat la necessitat del diàleg en aquesta nova etapa en el primer govern de coalició de la història de la democràcia en Espanya. Precisament, Sánchez ha reivindicat els governs de coalició com "una normalitat que s'ha d'assumir". "La ciutadania necessita polítiques reals i nosaltres anem a oferir-se-les", ha destacat el també president del govern espanyol en funcions.

Per la seua banda, el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha destacat que l'acord combina "l'experiència del Partit Socialista amb la frescor d'Unides Podem" i que tractarà de convertir al territori espanyol "en un referent a Europa i el món en avanços en polítiques socials". 

next