Sánchez ofereix a Podem "responsabilitats politicoadministratives" però no ministeris

El líder del PSOE situa l'entrada de membres de la formació morada en un segon escaló de l'Administració
19 juny 2019 14:19h
En una reunió celebrada l'11 de juny, Sánchez i Iglesias van acordar treballar per un govern "de cooperació" sense concretar encara el paper de Podem. / PSOE

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat aquest dimecres que el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha oferit a Podem que s'integre en el govern per a ocupar "responsabilitats politicoadministratives importants" per a "fer una tasca de caràcter polític", però no carteres ministerials, com reclama la formació de Pablo Iglesias. 

En la presentació del nou web del Butlletí Oficial de l'Estat, Calvo ha afirmat que encara no hi ha data per a la sessió d'investidura, on els socialistes necessitarien el suport de Podem i de la resta de formacions que ja van donar suport a la investidura de Meritxell Batet com a presidenta del Congrés. 

El PSOE situa d'aquesta manera l'entrada de possibles membres de Podem en un segon nivell de l'executiu, on, segons ha afirmat la vicepresidenta, podran exercir també tasques "de caràcter polític important".

"No serien responsabilitats en el Consell de Ministres sinó responsabilitats politicoadministratives importants", ha dit Calvo, qui ha sigut preguntada sobre com avancen les negociacions per a la conformació del "govern de cooperació" que Sánchez i Iglesias van acordar impulsar en la seua segona reunió a La Moncloa.

Segons la número dos del govern espanyol, Sánchez "ha fet oferta d'alguns llocs de responsabilitat" a Podem que, "per descomptat, no són de Consell de Ministres". Ara espera una resposta de la formació de Pablo Iglesias. I ha afegit: "Mentrestant, seguirem fent la feina amb altres formacions perquè no hi ha alternativa a un govern socialista".

En aquest sentit ha demanat que "tan prompte com siga possible" totes les formacions assumisquen "les seues responsabilitats" i estiguen "a l'alçada" de l'encàrrec que van fer els ciutadans en les eleccions del 28A. 

next