Sánchez promet una conferència anual amb presidents autonòmics al Senat si és investit

El candidat socialista i president del govern espanyol en funcions assegura que en el seu mandat es durà a terme una "política de normalització territorial" i es compromet a "renovar el finançament autonòmic"
17 desembre 2019 11:30h
L'executiu espanyol assegura que es tracta de la reactivació de la Conferència de Presidents que no es reuneix des del 2017 –a la qual no hi van assistir ni els presidents de Catalunya ni del País Basc– i que ara Sánchez vol convertir en una cita anual. A més, complementaria els contactes bilaterals del president espanyol amb els màxims responsables autonòmics. / CARME RIPOLLÉS, EUROPA PRESS

MADRID (ACN). El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, té intenció de convocar, si és investit, una conferència anual amb els presidents de les autonomies, segons ha informat La Moncloa. 

La conferència, que tindria lloc al Senat, ha de ser "un dels principals eixos d'una legislatura del diàleg i de la reducció de la tensió territorial" que el futurible president espanyol vol desplegar després de la conformació del nou executiu. 

L'executiu espanyol assegura que es tracta de la reactivació de la Conferència de Presidents que no es reuneix des del 2017 –a la qual no hi van assistir ni els presidents de Catalunya ni del País Basc– i que ara Sánchez vol convertir en una cita anual. A més, complementaria els contactes bilaterals del president espanyol amb els màxims responsables autonòmics.

Segons l'executiu espanyol, aquest està sent el missatge que el president espanyol està transmetent durant les converses telefòniques amb els presidents autonòmics que té lloc aquest dimarts i que ha començat amb el president del govern basc, Íñigo Urkullu.

L'executiu espanyol apunta que aquesta conferència de presidents serà un dels eixos de la "política de normalització territorial" del mandat de Sánchez, però es completarà amb "les reunions bilaterals que tindran lloc amb cadascun d'ells després de la investidura" i també amb "el compromís de renovar el finançament autonòmic".

next