Sánchez telefonarà a Iglesias aquest dijous per a reiniciar la negociació a través de dos equips

Els socialistes descarten el 'govern de coalició' que demana Podem adduint a les diferències sobre Catalunya però no tanquen la porta a l'entrada d'experts independents de l'òrbita de la formació morada
11 juliol 2019 10:38h
Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on no ha negat que Iglesias li haja demanat ser vicepresident de l'executiu, però on ha assegurat que "el mètode de negociació de les últimes setmanes no ha estat el convenient". / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous que telefonarà en les pròximes hores al líder de Podem, Pablo Iglesias, amb l'objectiu de reiniciar les negociacions sobre la investidura. 

Sánchez proposarà a Iglesias la creació de "dos equips que parlen del que importa als ciutadans" i no de si es forma "un govern de coalició o de coordinació". Ha insistit que vol una investidura "que no depenga de les forces independentistes"; per això, ha tornat a demanar l'abstenció del PP i de Cs. 

En tot cas, ha reiterat que tanca la porta al 'govern de coalició' que li demana Iglesias apel·lant a les diferències entre les dues formacions respecte a la situació a Catalunya. Així, ha recordat que Podem està a favor del dret a l'autodeterminació, que va recórrer contra el 155 i que el govern espanyol haurà d'actuar amb una sola veu després de la sentència del Tribunal Suprem.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE, on no ha negat que Iglesias li haja demanat ser vicepresident de l'executiu, però on ha assegurat que "el mètode de negociació de les últimes setmanes no ha sigut el convenient" i que "cal parlar primer del que importa als ciutadans, que no és qui portarà Sanitat o ser ministre de Treball".

"El mètode no ha funcionat, estem encallats; hem parlat de moltes coses a la vegada", ha dit. Per aquest motiu, ha anunciat que telefonarà a Iglesias per a crear dos equips de treball que redrecen les negociacions. "Espanya necessita un govern i el govern que necessitem és un govern progressista que no depenga d'independentistes, perquè amb la seua abstenció ho faciliten", ha manifestat.

Sánchez no ha tancat la porta a l'entrada d'experts independents de l'òrbita de Podem, però sí a un govern de coalició com el que demana Iglesias. El motiu, ha reiterat, són les "discrepàncies de fons" respecte a la situació a Catalunya. "Si davant la sentència els independentistes catalans tornen a fer quelcom com el que van fer fa dos anys–ha dit–, el govern ha de respondre amb cohesió interna". "Un govern ha d'afrontar qüestions molt importants que tenen a veure amb la convivència i la reivindicació de l'estat social i de dret, i en aquesta qüestió nosaltres tenim discrepàncies de fons", ha sentenciat.

next