Sanguino renuncia al Consell Valencià de Cultura per incompatibilitat amb el seu lloc al consistori d'Alacant

El regidor va comunicar la seua decisió a l'ens amb un correu electrònic
25 juny 2019 18:11h
El CVC insta les Corts a buscar un substitut per a Sanguino./ EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'escriptor Paco Sanguino ha presentat la seua renúncia com a conseller del Consell Valencià de Cultura (CVC) per incompatibilitat amb el seu càrrec com a regidor de l'Ajuntament d'Alacant.

Fonts de l'òrgan consultiu han explicat que Sanguino, quan va prendre possessió de la seua acta al consistori alacantí, va remetre via correu electrònic un escrit al CVC en el qual informava de la renúncia per "incompatibilitat" amb el seu nou lloc.

Per part seua, des de la institució cultural –que es queda de moment amb 20 integrants– han enviat una carta al president de les Corts, Enric Morera, per a informar-lo de la situació, instar que s'inicie el procediment per a triar el seu substitut, i recordar que la persona que finalment resulte seleccionada ocuparà la butaca al CVC durant els dos anys que li restaven a Sanguino per a complir el seu període, segons han detallat a Europa Press les mateixes fonts.

L'escriptor, autor, director dramàtic i exdirector del Teatre Principal d'Alacant Paco Sanguino va encapçalar la llista del PSPV a l'Ajuntament d'Alacant en les passades eleccions municipals del 26 de maig.

next