Soler confia que l'augment d'alts càrrecs permeta un Consell més eficient

El conseller d'Hisenda posa en dubte la seua presència en un possible tercer govern del Botànic, que considera que hauria d'estar format per gent més jove
6 juliol 2019 12:59h
Soler pensa que l'augment de càrrecs del Consell "potser ix rendible als contribuents". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, confia que l'augment d'alts càrrecs en el govern valencià, amb 84 direccions generals i 116 treballadors eventuals, permeta augmentar l'eficiència en l'administració. "Potser ens ix rendible als contribuents", augura.

Després que el Consell haja donat llum verda aquest divendres al seu tercer escaló, Soler rebutja les crítiques de l'oposició i es pregunta si "hi havia suficients directors generals abans" o "quants en farien falta en una empresa per a administrar 22.000 milions d'euros". "Això és molt més important que una empresa privada", subratlla en una entrevista a Europa Press.

L'augment d'alts càrrecs es deu, segons ell, a la intenció d'aprofitar el canvi de legislatura del primer al segon govern del Botànic per a "aprendre de l'experiència i veure si feien falta més quadres intermedis". Recorda que va pensar: "Fem-ho, no siguem tan poc lúcids d'anar contra l'eficiència".

Com a "socialdemòcrata convençut", es mostra a favor de les polítiques d'eficiència i que la qualitat de l'administració no es mesure per la quantitat de personal. Posa com a exemple el cas de la seua conselleria durant l'anterior legislatura, quan "hi havia direccions generals molt diverses i de gran complexitat per falta de diferenciació interna".

"Ja no hi ha factures ocultes"

De cara als pròxims quatre anys, Soler defensa que Hisenda és una conselleria transversal a la qual correspon que "la resta tinguen la major capacitat d'actuar de forma més eficient", encara que lamenta "les restriccions financeres".

Sí que apunta com a objectiu fonamental millorar l'eficàcia de l'administració "en tots els sentits", junt amb la lluita contra el frau fiscal com una "obsessió" del Consell. Per a això, urgeix a disposar de més mitjans humans i materials en l'Agència Tributària Valenciana (ATV).

Dins del sector públic, aposta per seguir amb la línia de "posar ordre en unes empreses que eren el paradigma de l'opacitat, la corrupció i la ineficàcia". Després de quatre anys de Botànic, afirma que continuen "descobrint indirectament denúncies que arriben en forma de sentències", encara que remarca que "ja no hi ha factures ocultes en els calaixos; sí que hi ha despeses fora de pressupost que no es poden ocultar i estan perquè no hi ha crèdit", sobretot les despeses en sanitat. Això pot allargar el període mitjà de pagament a proveïdors, per la qual cosa reduir-ho és una altra de les seues "obsessions".

Descarta un tercer mandat

El titular d'Hisenda afronta el seu segon mandat celebrant que Puig "revalidara la confiança" en ell i augura que en quatre anys "hi haurà gent estupenda i més jove que puga fer un treball molt millor".

"Qualsevol renovació està bé després de huit anys en un càrrec. Per descomptat, crec que sincerament un tercer mandat no", manifesta abans de prendre's "unes minivacances molt merescudes després d'uns mesos molt intensos". I assenyala que "seria bo per als ciutadans que els polítics tornaren una mica relaxats d'estiu".

next