Som Energia creix un 30% en nombre de socis i preveu arribar enguany als 60 milions d'euros de facturació

La cooperativa energètica frega ja els 60.000 membres
25 maig 2019 19:18h
La cooperativa de consum i producció d’energia verda espera poder facturar al llarg d'aquest exercici 60 milions d'euros i arribar als 100.000 contractes signats amb els seus clients. / SOM ENERGIA

GIRONA. La cooperativa energètica Som Energia ha crescut un 30% en nombre de socis i ja frega els 60.000, una xifra a la qual espera arribar aquest 2019. El salt que ha fet la companyia ha sigut substancial durant el 2018, quan ha comercialitzat un 53% més d'energia que l'any anterior; això suposa una facturació de 49,5 milions d'euros. 

Aquestes dades fan ser optimista l'energètica, que espera poder facturar al llarg d'aquest exercici 60 milions d'euros i arribar als 100.000 contractes signats amb els seus clients. Aquestes xifres s'han exposat aquest dissabte en el transcurs de l'Assemblea General de l'entitat, que s'ha fet a Girona. Com és habitual en la cooperativa, s'ha compartit amb quinze seus més per videoconferència.

A l'assemblea d'enguany s'hi han presentat deu mocions sorgides de la base societària, que, a més de proposar-les, les ha treballat i debatut prèviament en espais virtuals, com ara la plataforma Participa, i en fòrums presencials, com ara la Trobada de Grups Locals. 

Una de les mocions aprovades ha sigut la d'estudiar la manera d'obrir la participació de les comunitats locals en el finançament de projectes de generació de la cooperativa. Amb aquesta mesura es busca acostar aquests projectes a la població del territori on es duen a terme.

A l'assemblea hi han participat presencialment 314 persones, des de les setze seus repartides arreu del territori i organitzades pels Grups Locals. A més, 215 persones més ho han fet telemàticament, a través de l'assemblea virtual.

next