Soriano afirma que ha complit el seu "propòsit" com a president de la CVMC, però que continuarà fins que siga "necessari"

El cap de l'empresa pública de radiotelevisió no aclareix els dubtes sobre la seua continuïtat, però reconeix que À Punt es troba "en un procés de renovació" 
26 novembre 2019 13:40h
Soriano ha comparegut aquest dimarts a les Corts. / INMA CABALLER, CORTS

VALÈNCIA. À Punt afronta el primer procés de renovació de la seua jove història. Amb importants deficiències reconegudes –la baixa audiència o la falta d'ingressos per publicitat, entre elles–, el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, considera que ha complit el "propòsit" que se li va encomanar: posar en marxa el desaparegut ens audiovisual i començar les emissions de la radiotelevisió pública, plataforma en línia inclosa.

Soriano, això sí, no ha aclarit els dubtes que existeixen sobre la seua continuïtat al capdavant de la Corporació. La setmana passada va saltar la notícia que havia comunicat a la Presidència de la Generalitat la seua voluntat d'abandonar el càrrec tan prompte com se li poguera trobar un substitut.

Aquest dimarts, durant la seua compareixença a les Corts i més tard, preguntat per la premsa, ha afirmat que continuarà "en plenes funcions" en el seu lloc de treball "el temps que siga necessari" i que "cal no donar-li més importància" a si s'ho planteja o no. Les evasives de Soriano donen suport a la versió de les fonts que apunten que continuarà exercint la seua tasca fins que es trobe una persona que li puga prendre el relleu. La pilota, per tant, es troba a la teulada dels grups parlamentaris de les Corts, que haurien d'acordar un candidat de consens per a ocupar el lloc de Soriano.

"Crec que he complit les funcions per a les quals se'm va nomenar i de les quals estic orgullós. Estaré realitzant-les amb absoluta normalitat mentre siga necessari", ha afirmat durant la seua compareixença interpel·lat pel diputat de Ciutadans Fernando Llopis. "Els canvis en els càrrecs públics es desenvolupen amb normalitat, no és necessari donar-li moltes voltes", ha afegit.

A més a més, també ha reconegut que tot i que allò "essencial" en la construcció d'À Punt s'ha complit, "a ningú se li oculta que ha sigut un procés difícil, més del que es preveia".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next