L'STEPV denuncia llistes no actualitzades i temes només en castellà en les oposicions de Secundària

El sindicat critica que Conselleria "no ha creuat correctament les dades de les persones que estaven pendents de la Capacitació en Valencià i que van superar la prova al maig".
26 juny 2019 18:30h
Diverses persones no han arribat a temps a l'inici de les proves a Alacant a causa d'una retenció a l'autovia d'Elx. / EFE

VALÈNCIA. Llistes d'aspirants no actualitzades i enunciats dels temes en molts casos sols en castellà, a més de retards per retencions de trànsit. Aquestes han sigut les principals incidències en les oposicions als diferents cossos d'Educació Secundària que han començat aquest dimecres, segons ha denunciat el sindicat STEPV.

En un comunicat, el sindicat ha incidit que la falta d'actualització de les llistes de persones aspirants ha sigut "especialment significativa" perquè la Conselleria "no ha creuat correctament les dades de les persones que estaven pendents de la Capacitació en Valencià i que van superar la prova al maig".

"Això ha fet que algunes persones que sí que havien superat aquestes proves no constaren en les llistes dels tribunals que, finalment, han deixat que realitzaren les proves, segons ha pogut saber el sindicat", han afegit.

A més, han indicat que diverses persones no han arribat a temps a l'inici de les proves a Alacant a causa d'una retenció a l'autovia d'Elx i que la "majoria" dels enunciats de les proves s'han facilitat només en castellà, la qual cosa, segons l'STEPV, "atenta contra la igualtat lingüística respecte del valencià".

Demà comencen en molts tribunals les proves pràctiques i, posteriorment, es convocarà a la prova en la qual les persones que han superat el teòric i el pràctic podran defensar la programació i una unitat didàctica i, en el cas de l'ensenyament d'art i disseny, la guia docent i un bloc temàtic.

Aquells que superen totes aquestes proves tindran accés al concurs de mèrits, en el qual es valoraran l'experiència docent, l'expedient acadèmic i els cursos de formació, idiomes i altres titulacions acadèmiques, entre altres qüestions.

L'STEPV ha criticat que aquestes oposicions massives "no compten amb un pacte d'estabilitat per al professorat interí que no accedisca a una plaça, ja que es juguen la seua continuïtat en el treball". El sindicat ha assegurat que "treballarà perquè, si algun docent interí després de les oposicions no pot optar a vacant el curs que ve, la Conselleria li garantisca un lloc de treball".

next