El Suprem descarta la rebel·lió perquè la "violència" buscava forçar l'Estat a negociar i no la independència

El tribunal conclou que l'Estat va mantindre en tot moment el control i que els acusats van enganyar la ciutadania perquè anara a votar
14 octubre 2019 12:54h
El tribunal considera provat que va haver-hi violència, però considera que l'objectiu d'aquesta no era aconseguir la independència. / ÀLEX RECOLONS / ACN

MADRID (ACN). El Tribunal Suprem descarta el delicte de rebel·lió perquè tot i que considera provat que hi va haver violència, aquesta no buscava aconseguir la independència, sinó forçar l'Estat a negociar. El tipus penal exigeix que la violència siga instrumental, funcional i preordenada de forma directa per aconseguir la rebel·lió.

En canvi, el tribunal conclou que el projecte dels acusats no era instaurar la república, sinó convéncer el govern espanyol perquè negociara la manera d'accedir a la independència. La resta, continua, és un "artifici enganyós creat per mobilitzar uns ciutadans que van pensar que assistien a l'acte històric de fundació de la república catalana" quan, en realitat, "havien estat cridats com a part tàcticament essencial de la finalitat real dels autors". 

La sentència subratlla que l'Estat va mantindre en tot moment el control i que no es va donar cap pas per aplicar la declaració d'independència.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next