Tardà anima el País Valencià a dir prou "a l'espoli permanent" i a avançar cap a un procés com el català

El dirigent d'ERC participa en un acte a València per a manifestar "solidaritat amb els presos i exiliats i tots els represaliats de Catalunya"
4 maig 2019 19:28h
Tardà, en declaracions als mitjans abans de l'acte, ha posat en valor la celebració a València d'un acte "de denúncia d'un Regne d'Espanya i del règim del 78". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Joan Tardà ha asseverat aquest dissabte que "el País Valencià ha de dir prou a una situació d'espoli permanent i constant que pateix del regne d'Espanya i ha d'avançar cap a un procés semblant al de Catalunya que el porte a exercir el dret d'autodeterminació i poder veure algun dia la República del País Valencià".

El dirigent d'ERC ha participat aquest dissabte al Teatre Micalet en un acte de solidaritat amb els presos i exiliats i tots els represaliats de Catalunya. També hi eren la secretària nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Àngels Pujol; Jon Inarritu, d'EH Bildu; Guillem Agulló, i José E. Vicente, de l'executiva del Bloc Nacionalista Gallec (BNG).

Tardà, en declaracions als mitjans abans de l'acte, ha posat en valor la celebració a València d'un acte "de denúncia d'un Regne d'Espanya i del règim del 78, la segona restauració borbònica, que si en alguna cosa destaca és que evidencia que és una democràcia de molt poca qualitat".

L'exdiputat ha manifestat que s'alegrava que a València les forces progressistes "hagen salvat els mobles i que els partits de la dreta espanyolista no hagen recuperat el poc poder que tenen".

En la mateixa línia s'ha manifestat Inarritu, que en declaracions abans de l'acte ha traslladat la "solidaritat" de la seua formació "amb tots els presos i preses polítics catalans".

Per part seua, l'històric dirigent independentista Josep Guia ha explicat que l'acte d'aquest dissabte era "transversal, per la república, independentista, per la defensa dels presos i exiliats", una cita que "honra València". A més, ha posat en valor que els seus participants tingueren "opinions diferents". 

"Jo no confie gens en el govern d'Espanya, ni en aquest ni en cap altre; ni en els que vindran ni en el passat", ha conclòs.

next