Toni Cantó, Mari Carmen Sánchez i Cristina Fernández formaran el comité negociador de Ciutadans

El líder de Cs al País Valencià i les candidates a les alcaldies d'Alacant i Benicàssim tractaran d'arribar a acords amb el PP com a soci preferent 
4 juny 2019 13:45h
"El nostre soci preferent sempre serà el PP i en cap moment ens asseurem a negociar ni amb el nacionalisme ni amb el populisme", ha avançat Cantó. / EFE

VALÈNCIA. Ciutadans ja té comité negociador de pactes al País Valencià després de les eleccions municipals del 26 de maig i està format pel portaveu a les Corts, Toni Cantó; la candidata a l'Alcaldia d'Alacant, Mari Carmen Sánchez, i la candidata a la de Benicàssim, Cristina Fernández.

"El nostre soci preferent sempre serà el PP i en cap moment ens asseurem a negociar ni amb el nacionalisme ni amb el populisme", ha avançat Cantó, que ha criticat que "mentre el govern valencià continua repartint-se butaques i fins i tot parla d'augmentar conselleries i, per tant, la despesa per als valencians per repartir-se un major botí", ells parlen de "condicions polítiques" per a entrar als governs.

El líder de Cs ha destacat entre aquestes condicions polítiques la necessitat de millorar el finançament del País Valencià, abaixar imposts, ajudar els autònoms, vigilar la unitat d'Espanya i continuar lluitant contra la corrupció.

Precisament, el Comité Executiu de Cs va aprovar el passat dilluns el document que marca les línies de negociació als diferents territoris després del 26M. A més, els membres de l'Executiva van acordar per unanimitat que el soci preferent siga el PP, excloent Vox de qualsevol acord, i que es puga pactar amb el PSOE de forma "excepcional" quan amb el PP no siga possible.

En el decàleg, en què s'exposen les condicions per a signar pactes de govern, es troben la defensa de la unitat d'Espanya i l'Estat de les Autonomies; la baixada d'imposts a famílies i empreses; les ajudes a famílies i gratuïtat en l'educació de 0 a 3 anys; el suport a autònoms i emprenedors amb l'extensió de la tarifa plana i el pagament per part de l'administració en 30 dies, i la lluita contra la corrupció i la supressió d'aforaments.

També posen com a condició acabar amb les col·locacions a dit i amb el balafiament amb una llei de despolitització de l'Administració i el tancament de 'xiringuitos'; una targeta sanitària única; una educació en la qual es garantisca el dret a estudiar en espanyol i la defensa del dret d'elecció i els concerts; un nou model de finançament autonòmic "sense privilegis per als nacionalistes" i sense pactes bilaterals, i la garantia de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, els drets LGTBI i la lluita contra la violència i discriminació contra la dona.

next