La UE acorda un etiquetatge verd per a reconéixer les activitats econòmiques sostenibles

Aquesta identificació per a la inversió privada que es destine a accions que constribuïsquen a la transició climàtica es preveu que s'aplique a partir del 2022
18 desembre 2019 12:55h
Després que els estats i l'Eurocambra acordaren la mesura, la Unió Europea vol així "encoratjar" la inversió privada en la transició ecològica. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (ACN). Els ambaixadors dels estats membres de la Unió Europea han donat llum verda aquest dimecres a un sistema d'etiquetatge verd que diferencie les activitats econòmiques que són "mediambientalment sostenibles" de les que no ho són. Després que els estats i l'Eurocambra acordaren la mesura, la Unió Europea vol així "encoratjar" la inversió privada en la transició ecològica en el que es considera un pas més per aconseguir la neutralitat climàtica el 2050. 

Per tal de tenir aquest etiquetatge verd, l'activitat haurà de contribuir a un objectiu climàtic, no ser "significativament nociva" per al medi ambient i tindre "garanties socials". Es preveu que l'etiquetatge verd s'aplique a partir del 2022.

Les inversions en energies fòssils queden excloses de l'etiquetatge verd, però es deixa la porta oberta al fet que puguen ser incloses l'energia nuclear i el gas natural dins d'una categoria d'energies 'de transició' o 'facilitadores'. Serà, però, la Comissió Europea qui en definisca els criteris definitius.

next