El PSOE rebutja la nova contraoferta de Podem

La formació morada demana una vicepresidència social i les carteres de Treball, Sanitat i Ciència
25 juliol 2019 11:07h
Unides Podem llança una nova proposta al PSOE per a desbloquejar la investidura quan queden poques hores perquè comence la votació. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Unides Podem ha llançat una nova proposta al PSOE per a desbloquejar la investidura quan queden poques hores perquè comence la votació.

L'última oferta de la formació morada planteja una vicepresidència social, així com els ministeris de Treball, Sanitat i Ciència. D'aquesta manera tracten de desencallar unes negociacions que van quedar aturades aquest dimecres.

No obstant això, pareix que no ha funcionat. Els socialistes han rebutjat immediatament la proposta. "És més del mateix", han apuntat fonts del PSOE coincidint amb l'executiva de la formació, que ha rebut amb aplaudiments el candidat a la investidura. 

Segons fonts socialistes, el PSOE manté a aquesta hora l'oferta que va fer aquest dimecres a Unides Podem: una vicepresidència d'Afers Socials per a Irene Montero i els Ministeris d'Habitatge, Sanitat i Igualtat. L'escull en aquests moments, doncs, és el Ministeri de Treball que Podem vol assumir i que el PSOE es nega a cedir. 

Segons el PSOE, les competències que proposa per a Podem ja permeten que la formació d'Iglesias "contribuisca a millorar la vida dels ciutadans" i la formació estaria present ja al Consell de Ministres, tal com demanava Iglesias.

Per tant, els socialistes entenen que la formació morada vol un "cogovern" o un "govern en paral·lel". Amb tot, confien que, "encara que siga en l'últim moment", Unides Podem "rectifique". 

Després de la negativa del PSOE, Unides Podem l'ha culpat de no tindre "la voluntat de desbloquejar la situació".

[Hi haurà ampliació]

next