La Unió de Periodistes demana al Consell i als partits una "clara aposta" per À Punt

L'organització professional es mostra preocupada per les retallades de pressuposts i programes, i recorda que la llei "blinda els continguts informatius com a servei públic"
8 juliol 2019 10:43h
La Unió de Periodistes destaca que no només s'han vist afectades les productores privades, sinó que també s'ha suprimit un informatiu matinal "molt abans del començament de la temporada d'estiu". / TWITTER CARMESINA FRANCH

VALÈNCIA. La Unió de Periodistes Valencians expressa la seua preocupació pel futur d'À Punt "ara que s'acaba de complir un any del començament de les emissions de televisió" i "que s'inicia la nova temporada d'estiu amb un panorama d'incertesa per davant", segons recull en un comunicat.

L'organització professional assegura que des d'un principi ha defensat "la necessitat d'una nova radiotelevisió pública, de qualitat, independent i en valencià després del tancament de Canal 9". I afegeix: "En eixe sentit, ja hem manifestat la nostra opinió sobre l'oportunitat perduda que va suposar l'elaboració de les primeres borses provisionals amb un barem que continuem considerant injust i discriminatori, i que es jutjarà en l'Audiència Nacional el pròxim 23 de juliol".

"Al marge de la via judicial –continua el comunicat–, la posada en marxa d'À Punt ha de considerar-se com una molt bona notícia per al conjunt de la societat valenciana, que ha pogut recuperar els seus mitjans públics, així com per a la indústria audiovisual i la professió periodística. Però això no pot amagar els problemes que hui en dia amenacen la radiotelevisió".

Demanar al govern "un suport explícit"

La Unió de Periodistes remarca que fa mesos que les productores "van començar a denunciar retallades de pressuposts i programes per part d'À Punt, la qual cosa ha acabat derivant en la cancel·lació de determinats espais i, en conseqüència, en l'acomiadament de treballadors i treballadores que no saben si podran continuar en altres projectes". 

L'organització afegeix, però, que no només s'han vist afectades les productores privades, sinó que també s'ha suprimit un informatiu matinal "molt abans del començament de la temporada d'estiu". Aquest espai depenia directament del servei d'informatius públic, és a dir, "dels recursos propis i de la plantilla de l'ens públic". "Cal recordar que la llei blinda els continguts informatius com a servei públic", continua el comunicat.

Finalment, la Unió de Periodistes demana al Consell i als diferents representants polítics "una clara aposta per la radiotelevisió pública", "un suport explícit per a un mitjà de comunicació que hui pot dir-se plural perquè dona cabuda a totes les veus i que necessàriament hauria de ser referent i motor del sector audiovisual, periodístic i cultural valencià, amb un model viable a curt i llarg termini".

next