Uns estudiants destrossen les obres de la tanca que la UV està construint al campus de Tarongers

L'acció ha sigut difosa en un vídeo i el Rectorat ha anunciat que quan es recapte tota la informació "es presentarà la corresponent denúncia"
28 agost 2019 19:55h
Un grup d'estudiants ha reivindicat l'acció. / EFE

VALÈNCIA. La Universitat de València (UV) està investigant les destrosses que s'han produït en el material per a la construcció de la tanca que voltarà el campus de Tarongers. Segons ha recollit EFE, el Rectorat ha anunciat que "quan es recapte tota la informació es presentarà la corresponent denúncia".

En una nota remesa als mitjans, s'ha reivindicat l'autoria de les destrosses per part d'estudiants i, en un vídeo adjunt, es veu com una persona amb la cara tapada pinta amb esprai el lateral d'un camió de les obres les frases "5.000.000 € paràsits" i "organitza la teua ràbia", abans que diversos individus llancen llambordes de grans dimensions sobre el cristall de la cabina del vehicle.

Segons aquest comunicat, els estudiants han denunciat a través d'organitzacions sindicals com a 'Estudiantes en Lucha' la construcció de la nova tanca, que tindrà un cost de 5 milions i que han dit que cerca "controlar millor als estudiants", malgrat que el Rectorat ha al·legat que és per a combatre el botelló dins del campus. 'Estudiantes en Lucha' és la branca estudiantil de 'Frente Obrero', una organització lligada al partit d'extrema esquerra 'Partido Marxista-Leninista (Reconstrucción Comunista)'.

En la nota de reivindicació de l'actuació es critica que la constructora que està duent a terme el projecte, Rover Alcisa SA, ha realitzat diverses obres en els diferents campus durant diversos anys i "casualment que el president del grup Conexus, al qual pertany la constructora, és Manuel Broseta, que va ser membre del Consell Social de la UV durant anys i fins i tot va arribar a presidir aquest òrgan".

Per tot això, els estudiants han denunciat públicament en les seues xarxes socials que els òrgans de la universitat "no es preocupen pels seus interessos i que prefereixen invertir 5 milions a tindre controlat el campus per a poder limitar qualsevol acció reivindicativa estudiantil a invertir en el seu benefici".

next