La UV analitzarà si la prova de matemàtiques de la PAU deixa fora els alumnes valencians

Mavi Mestre, rectora de l'entitat acadèmica, assegura que l'examen "sí que ha sigut un problema", ja que la nota mitjana és un 4,5 
8 juliol 2019 10:52h
La rectora de la UV  considera que és el moment "d'obrir el debat" sobre aquesta prova. / EFE

VALÈNCIA. La Universitat de València (UV) analitzarà si la dificultat de l'examen de matemàtiques de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) del juny passat deixa els alumnes valencians fora d'algunes titulacions a les quals sí que han accedit estudiants d'altres autonomies amb notes més altes.

Així ho ha assegurat la rectora de la UV, Mavi Mestre, durant els Desdejunis de l'Agència EFE al Col·legi d'Advocats de València, on ha assenyalat que considera que és el moment "d'obrir el debat" sobre aquesta prova per a accedir a la universitat. 

Mestre ha indicat que enguany l'examen de matemàtiques "sí que ha sigut un problema" al País Valencià, on la nota mitjana ha sigut d'un 4,5. "Sí que hi ha hagut una dificultat major d'aquest examen, ja siga per la dificultat, per la longitud o per les dues coses", ha afegit. 

La rectora ha afirmat que, encara que no li agrada "anticipar les coses", podran veure "amb les notes de tall i els numerus clausus quants estudiants d'altres comunitats" accedeixen a les titulacions de la UV i "si es queda més gent fora respecte a cursos anteriors". "Això ho veurem, encara no ho sabem", ha afegit. 

"El tema és que a la Comunitat Valenciana en general la nota mitjana serà més baixa", ha assenyalat Mestre, qui ha indicat que esperen que, com altres anys, els estudiants d'altres autonomies amb notes més altes accedisquen a titulacions de la seua autonomia, com ara en el cas de Medicina, que té una alta demanda.  

"Sempre els bons expedients d'altres autonomies accedeixen a la seua autonomia i no venen ací; veurem enguany què passa", ha dit Mavi Mestre, qui ha afegit que espera que siga així "perquè, si no, efectivament els nostres estudiants es veurien perjudicats".  

Segons la rectora, "després caldrà obrir un debat en l'àmbit de la Conselleria, en primer lloc, i en l'àmbit de les comunitats autònomes sobre l'accés a la universitat", i valorar si cal fer "alguna prova específica per a algunes titulacions pròpies de cada universitat". "Això cal estudiar-ho bé perquè està en joc totalment el futur dels universitaris, però crec que és el moment d'obrir aquest debat", ha indicat. 

D'altra banda, Mestre ha considerat que "no són massa" les més de 500 titulacions que reuneixen entre les cinc universitats públiques valencianes, ja que aquesta xifra es veu incrementada pel nombre de màsters. 

En concret, a la Universitat de València hi ha 56 títols de grau i 107 de màster, ja que, com que el grau és de quatre anys, ha requerit una especialització, i amb totes aquestes titulacions cobreixen "pràcticament" totes les places en la primera matrícula.

next