València cobrarà 60 euros per vehicle a les empreses de lloguer de patinets i 80 euros a les de motos

L'Ajuntament inicia el tràmit d'una ordenança fiscal que regularà els vehicles de lloguer sense conductor, que "obligatòriament" hauran ser de zero emissions
25 març 2019 13:30h
 Vilar ha indicat que "la taxa no és de caràcter recaptatori, sinó reguladora" d'aquest nou fenomen. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La delegació d'Hisenda de l'Ajuntament de València ha iniciat els tràmits per a crear una ordenança fiscal reguladora de les empreses de vehicles compartits, que hauran de pagar anualment una taxa per vehicle que variarà en funció d'aquest. Aquesta normativa es crea amb una voluntat reguladora i de control d'aquestes companyies de 'sharing' que a hores d'ara suposen més de 3.000 unitats de ciclomotors i motocicletes a la ciutat, distribuïdes entre set empreses. 

Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, qui ha indicat que "la taxa no és de caràcter recaptatori" i , a més, "es regularà l'obligatorietat d'emissions zero" dels vehicles, pel que hauran de ser elèctrics. "El fenomen dels vehicles compartits ha vingut per a quedar-se i l'administració ha de donar resposta", ha indicat Vilar, qui ha assenyalat que aquesta normativa no arribarà per a l'últim ple de la legislatura, previst per a l'abril, tot i que "estarà molt a punt per a aprovar-se poc abans d'eleccions". 

Els preus estimats i encara no definitius que hauran d'abonar les companyies estaran al voltant dels 60 euros anuals per patinet elèctric, 70 euros per bicicleta, 76 euros per ciclomotor i 82 euros per motociclisme. Pel que fa a les plataformes de manillar (Segway), tindran un preu aproximat entre els 35 i 40 euros, mentre que els vehicles de companyies com Tuk Tuk, de quatre persones més conductor, comptaran amb una taxa que podria estar al voltant dels 100 euros i els que poden transportar entre quatre i huit persones, 180 euros. 

Respecte als turismes per a llogar, la taxa podria estar al voltant dels 720 i arribar fins als 960 euros anuals per vehicle, en funció que hagen d'abonar o no el servei d'ORA d'estacionament regulat de València. 

Vilar s'ha reunit amb més de 30 companyies interessades a operar a la ciutat de València en els últims dies i ha explicat que s'han mostrat comprensives amb la mesura i la regulació. El regidor ha recordat que l'itinerari per al desenvolupament de l'ordenança és llarg, però que ja disposen de l'estudi de preu per ocupació de la via pública. A més, ha assenyalat que la taxa de substitució d'aquests vehicles és prou alta, pel que redueixen la contaminació amb aquesta renovació progressiva. 

next