València es converteix aquest cap de setmana en l'epicentre del món del còmic

La segona edició del certamen Heroes Comic Con se celebra des d'aquest divendres i fins a diumenge a Fira València
22 febrer 2019 17:00h
El certamen Heroes Comic Con se celebra per segon any a Fira València. / EFE

VALÈNCIA. L'inacabable filó cinematogràfic del món de superherois i la cerca del públic infantil com a client de còmics i videojocs centren el certamen Heroes Comic Con València 2019, que aquest cap de setmana busca, almenys, arribar als 23.000 visitants de la primera edició.

Fira València muta aquest cap de setmana en un recinte on aficionats, de totes les edats, a la il·lustració, al cinema i als videojocs es donen cita des d'aquest divendres davant d'una massiva oferta de còmic i marxandatge de les seues sèries i programes favorits, però també gaudeixen de xarrades i conferències, signatures de llibres i contingut professional.

Heroes Comic Con València compta enguany amb quasi huitanta convidats, entre els quals destaca, a més dels professionals del còmic, l'actor Isaac Hempstead-Wright, més conegut com a Bran Stark en la sèrie Joc de Trons.

Segons la directora del festival, Reyes Sáenz, dissabte i diumenge seran els dies en què s'espera una major afluència de públic, la qual cosa coincideix també amb les jornades en què estarà Hempstead-Wright.

Entre els espais amb els quals compta la convenció estan els de videojocs, ocupats en la seua majoria per xiquets; les zones d'editorials de còmic i novel·la gràfica; una àrea de restauració, i diversos escenaris i sales de conferència.

Alguns dels autors internacionals que estaran al llarg del cap de setmana en la convenció –on França és enguany el país convidat– són Scott Kolins, Jon Bogdanove, Esad Ribic i Tula Lotay; tots ells, il·lustradors de reconegut prestigi que han col·laborat o col·laboren tant amb Marvel com amb DC, entre altres grans editorials.

Per a Scott Kolins, il·lustrador que actualment treballa en una nova sèrie de The Flash amb DC Comics, esdeveniments com la Heroes Comic Con són "molt importants" tant per al món del còmic i els professionals com per als fans.

"Aquest tipus de convencions rejoveneix l'experiència de tot el món", assenyala Kolins, ja que els fans tenen "una possibilitat única de conéixer alguns professionals" i aquests poden veure les seues "reaccions", però, al mateix temps, conéixer altres col·legues del sector.

Encara que de totes les edats, el que predomina en aquesta convenció és el públic juvenil, que s'acosta en unes ocasions amb roba de carrer i, en unes altres, vestits d'una àmplia gamma de personatges de diverses sèries o sagues: des d'Astèrix i Obèlix o Harry Potter fins a de les japoneses Pokémon o Naruto.

Com en qualsevol esdeveniment d'aquestes característiques, tampoc no falten els qui han optat per les disfresses de Deadpool, Spider-Man i el Joker de Batman, entre molts altres.

La directora de l'esdeveniment ha destacat que es pretén donar "el mateix enfocament" que en la primera edició, però que comptar amb un pavelló més que el 2018 i amb l'experiència acumulada els permet créixer enguany "una poc més" i consolidar-se de cara a futures edicions.


next