València estrena connexions aèries amb Kíev, Lisboa i Brussel·les

L'aeroport mantindrà aquest hivern 7 de les 14 rutes que ha començat a operar aquest estiu
27 juliol 2019 11:23h
Fins a juny, els passatgers de l'aeroport de València han crescut un 12,4%. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'aeroport de València mantindrà en la temporada d'hivern 7 rutes de les 14 rutes noves que ha iniciat aquest estiu i s'establiran tres noves connexions amb les capitals d'Ucraïna (Kíev), Portugal (Lisboa) i Bèlgica (Brussel·les).

Així ho ha indicat el consistori de València en un comunicat, en el qual ha explicat que l'aeròdrom aconseguirà els 6,5 milions de places aquest estiu, la qual cosa suposa un increment de l'11,8% respecte al 2018. En paraules de l'edil de Turisme, Emiliano García, "arribaran més turistes i també augmenten les destinacions a les quals podran viatjar els valencians i les valencianes des de Manises".

L'aeroport compta amb 14 noves connexions durant aquest estiu, de manera que ha aconseguit un total de 114 rutes directes, amb més de 30 moviments d'eixida. Per a la temporada d'hivern, es mantenen de moment set rutes i se n'estableixen de noves, com les confirmades de Kíev, Lisboa i Brussel·les.

Segons el regidor de Turisme, Emiliano García, "l'aposta de les companyies aèries per la ciutat és una realitat, de manera que les perspectives de creixement són molt positives". Així mateix, "la connectivitat a l'hivern és fonamental per a continuar avançant en la desestacionalització i la millora de la rendibilitat per a consolidar un model competitiu i sostenible", ha agregat.

Creixement de passatgers

Fins a juny, el nombre de passatgers de l'aeroport de València ha crescut un 12,4%, concretament hi ha hagut un increment del 13,8% dels internacionals i un 8,6% dels estatals. "L'evolució satisfactòria de l'aeroport és una oportunitat per a incrementar el turisme més enllà de les fronteres nacionals i de la internacionalització del turisme a la ciutat", ha apuntat Emiliano García.

Per zones, Europa aglutina la majoria de les places oferides amb més de 4.650.000 seients disponibles i un increment del 13,1% respecte al passat estiu. Espanya també creix amb vora 1.700.000 places disponibles, un 3,6% més en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Per països, el mercat estatal continua sent el que més places ofereix amb les dades ja citades i, en segon lloc, se situa el mercat italià, amb el qual les companyies ofereixen més de 880.000 places, un 10,4% més que la passada temporada estival. El segueix el Regne Unit, ja que experimenta un creixement del 23,9%, amb més de 670.000 places; França, amb més de 608.000 places i un augment del 16,6%, i Alemanya, amb més de 600.000 seients oferits i un creixement del 4,1%.

next