València planteja un termini d'una hora per a la precontractació dels VTC

Giuseppe Grezzi, qui es mostra obert a parlar amb les empreses VTC, destaca la importància de la geolocalització d'aquestos vehicles
20 febrer 2019 17:11h
Grezzi ha subratllat que en una àrea metropolitana com la de València "el termini de 15 minuts no és suficient". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha manifestat la "voluntat d'ampliar el termini de precontractació" dels Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) a una hora mínima entre el moment de la sol·licitud del servei i el seu inici, ja que considera que "si no, hi hauria una competència deslleial" enfront dels taxistes. Per la seua part, el sector del taxi ha valorat que aquesta proposta és "acceptable" i una "mesura mínima que necessiten els dos sectors per a diferenciar-se".

Així s'han expressat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, i el president de la Federació Sindical del Taxi en la Comunitat Valenciana, Fernando del Molino, en declaracions als mitjans, després d'arribar a aquest acord en la Mesa del Taxi que s'ha reunit aquest dimecres a la casa consistorial.

L'edil ha explicat que, després d'una primera reunió "explorativa" sobre la situació del sector, en aquesta segona trobada s'ha "arribat a una sèrie d'acords. Grezzi ha subratllat que en una àrea metropolitana com la de València "el termini de 15 minuts no és suficient per a fer un control efectiu del servei discrecional que presten els VTC".

"Nosaltres explorarem la possibilitat, com han fet en altres llocs com Barcelona, que s'amplie a una hora", ha afirmat l'edil, abans d'afegir que, "si no, no s'estaria regulant de la forma més efectiva i hi hauria una competència deslleial". El consistori està "esperant" a l'aprovació del decret del Consell que regula els VTC per a fer efectiu aquest acord. 

La normativa autonòmica contemplarà una sèrie de mesures que el consistori traslladarà a la gestió municipal. "Tenim voluntat i, per descomptat, explorarem la capacitat d'assumir aquestes competències a nivell municipal", ha agregat el regidor. Després de l'aprovació del decret, l'Ajuntament posarà "sobre la taula totes les peticions que hi ha del sector del taxi".

"Parlem amb tothom"

L'edil ha assenyalat que els vehicles de lloguer amb conductor s'han de "regular de la manera més efectiva, sobretot el tema de la geolocalització", per tal que no puguen estar circulant els VTC ni puguen estar parats per a recollir serveis.

Preguntat per si el consistori preveu mantindre una trobada amb representants dels VTC per a l'elaboració de la normativa, Grezzi ha assegurat: "Nosaltres parlem amb tothom i continuarem parlant".

Per la seua part, el president de la Federació Sindical del Taxi i de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana, Ferran del Molino, ha valorat la trobada de la Mesa del Taxi com "molt positiva" i "molt dialogant", al mateix temps que ha agraït a Grezzi "la seua implicació amb la mobilitat, amb el taxi i amb la legalitat".

Ha manifestat que establir un termini mínim de precontratació d'una hora és "acceptable" per al sector. "Nosaltres esperàvem més, però entenem que és una cosa acceptable veient que altres ajuntaments és el que estan fent. Li agraïm profundament aquesta decisió", ha expressat.

next