València reforça els contenidors i els operaris de neteja a Ciutat Vella fins a finals d'estiu

El consistori invertirà 11.000 euros en la millora de la recollida dels residus urbans en les zones de major activitat comercial i turística
12 agost 2019 18:46h
Ciutat Vella compta amb un reforç d'un total de 50 contenidors de càrrega posterior d'un miler de litres. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha desenvolupat un pla per a la recollida de residus, durant els mesos d'agost i setembre, en les zones de major activitat comercial i afluència de gent a Ciutat Vella, especialment per l'impacte del turisme. Aquest pla preveu un augment del nombre de contenidors i operaris de neteja.

A l'agost i setembre, les zones del districte amb major intensitat d'activitat comercial, afluència de gent i densitat de zones turístiques compten amb una sèrie d'accions de millora i reforç dels serveis de recollida de residus urbans, detalla el consistori en un comunicat.

Amb un pressupost d'11.450 euros, Ciutat Vella compta amb un reforç d'un total de 50 contenidors de càrrega posterior d'un miler de litres, 20 contenidors de càrrega lateral de 3.200 litres i altres cinc contenidors de paper i cartó de 3.200 litres de capacitat.

També s'han substituït 75 contenidors de càrrega posterior de 1.000 litres per altres 75 seminous de l'estoc operatiu dels serveis. A les vesprades s'ha implantat un servei amb dos operaris de neteja de residus al costat dels contenidors per a buidar papereres plenes o qualsevol altra acció on hi haja risc d'excés de residus per comerços i restauració.

Aquest pla va en la línia d'iniciatives impulsades els últims anys a l'estiu, com ara la del 2018, quan es van instal·lar 66 papereres grogues per al reciclatge d'envasos lleugers al voltant de la Ciutat de les Arts i les Ciències i del Passeig Marítim, ja que són punts neuràlgics del turisme a l'estiu.

Una vegada acabe l'estiu, l'Ajuntament valorarà els resultats per a estudiar accions successives, tant per al centre històric de València com per al conjunt de la ciutat, com ha explicat el vicealcalde i regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic, Sergi Campillo.

next