Diari La Veu del País Valencià
Una onada antinuclear recorre el País Valencià
El dimecres fou un gran dia perquè les Corts Valencianes demanaren el tancament definitiu de la central nuclear de Cofrents i el foment de l’eficiència i les energies renovables. El sentit comú ha arribat per fi al parlament.
Per altra banda, els col·lectius que formen Tanquem Cofrents, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, AMA, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València i Moviment Ibèric Antinuclear, continuen presentant mocions als ajuntaments.

De moment l’han aprovat ja en els municipis de l’Alcúdia (V), Alberic (V), la Pobla Llarga (V), Alzira (V), Cullera (V), Corbera (V), Vall d’Uixó (CS), Xest (V), Sagunt (V), Alcoi (A), Burjassot (V), Carcelén (AB), Benetússer (V). A Castelló de la Plana la majoria ha aprovat presentar-la però s’han oposat PP i Cs i aleshores no l’han passat a Plenari perquè no hi havia unanimitat en tractar-la (!?), un greu error perquè si hi haguera un accident greu a la nuclear llavors sí que ho patirien unànimement…

A més s’ha presentat per a ser tractada durant pròxims plenaris als ajuntaments d’Alacant, València, Gandia, Carcaixent, Algemesí, La Barraca, Callosa d’En Sarrià, Manuel, Ènova, Godella, Puçol, …

La majoria són municipis de València, que és l’epicentre, però l’onada va eixamplant-se i arribant a pobles de Castelló, Alacant i fins i tot Albacete, on s’ha contactat recentment. El perill i els residus per a mil·lennis de la central nuclear ens amenaça a tots/es. El record de Fukushima i Txernòbil està calent encara. I els exemples d’Alemanya i Àustria els tenim ben a prop.

Des de la plataforma Tanquem Cofrents es demana a tots els col·lectius i partits que presenten la moció als municipis on estan i l’aproven per pressionar i mostrar l’oposició de la majoria de la població a aquesta font d’energia, que sols beneficia als amos d’Iberdrola i ens perjudica al 99’99% de la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa