Diari La Veu del País Valencià
59.000 euros a l’any ens costa el polígon quasi desert del Pla
Amb promptitud i diligència, cosa que agraïm, ens han contestat des de l’Ajuntament d’Alzira a l’escrit que havíem presentat fa un parell de setmanes, respecte al cost que suposa per a tots els alzirenys el Polígon del Pla. I segons l’escrit que hem rebut de la Regidoria de Serveis Públics, al Pla ens estem gastant:
17.419,41 € en l’enllumenat de l’últim semestre, és a dir, 34.839 €/any

24.000 € en manteniment, neteja i d’altres (ací no s’especifica temps, suposem que serà anualment)

En total uns 59.000 €*, xifra considerable, com nosaltres ens temíem. Excessiva, perquè aquest polígon sols està ocupat en un 10% o menys i a més està situat a uns 500 metres de l’altre polígon de la ITV, que ja existia abans i també estava i està quasi buit…
Per tant, ens ratifiquem en la proposta que férem, demanant que sols s’encenguen de nit les faroles que estan al voltant de les tres o quatre naus existents i s’apaguen totes les altres.
Així mateix demanem que es reduïsca el manteniment al mínim, 24000 € per a un polígon semidesert ens sembla excessiu.
Fàcilment es poden estalviar uns 30.000 €/any o més, diners que reivindiquem per a substituir les faroles urbanes de llocs assolellats per faroles solars autònomes, que després estalviaran més perquè no consumeixen electricitat i serviran com a demostració pràctica que l’energia solar és la solució ideal a les nostres terres.

I si sobren diners, com pot ser, que s’òbriga amb ells una línia municipal d’ajudes per instal·lar plaques solars d’ACS (aigua calenta solar) els veïns d’Alzira. Els qui tenen termo d’aigua elèctric, si el substitueixen per un mòdul termosolar, estalviaran prou diners i amortitzaran el mòdul en uns quatre anys amb l’electricitat que no consumiran, a més d’evitar la contaminació corresponent.(*Això suposant que el manteniment i neteja de les dades és de tot un any, si fóra de sols 6 mesos aleshores caldria sumar altres 24.000 €.)

Campanya Tanquem Cofrents::

La central nuclear de Cofrents va caducar el 2011 però el ministre Sebastián li donà un altre permís de 10 anys, un regalet de 10.000 milions d’€ per als amos d’Iberdrola. Desprès vingué el ministre Soria, que va haver de dimitir pels papers de Panamà, i rematà la feina promulgant el decret contra l’energia solar.

I no contents amb això ara volen construir un magatzem transitori de residus radioactius en la mateixa central, que els permetrà allargar el seu funcionament altres 10 o 20 anys més…

Així doncs, cal moure’ns perquè la tanquen definitivament el 2021, o abans si podem, substituint-la per eficiència i energia solar, més barata ja i molt més neta!

La Plataforma Tanquem Cofrents està formada per Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, AMA, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València i Moviment Ibèric Antinuclear.

Comparteix

Icona de pantalla completa