L’Audiència de Barcelona ha ordenat la investigació de les càrregues de la policia espanyola de l’1-O per “excessiva”. I no només això sinó que retreu als comandaments la manca de valoració de les greus lesions que es produirien a les persones –com així ocorregué– i el deteriorament de la imatge pública de les institucions que es generaria arran d’aquestes actuacions agressives –com així passà, també–. I la interlocutòria de l’Audiència encara afegeix que els agents no haurien d’haver impedit les votacions, tota vegada que –com era conegut– no se’n derivarien conseqüències legals.

Efectivament, acostumats com estàvem al fet que el govern del PP anava a l’una amb els tribunals quant a defensar –tapant-se els ulls davant els centenars de vídeos que evidenciaven el contrari– que l’actuació policial en els luctuosos successos de Catalunya havia estat “proporcionada”, ara no ens avenim que un tribunal, i no un tribunal qualsevol –l’Audiència de Barcelona–, es desmarque d’un mantra oficial i pose en evidència tot l’entramat de complicitat dels dos poders de l’Estat –pretesament independents–, denunciant-ho.

Certament hi ha camins per recuperar la credibilitat d’una Justícia que, últimament, fa aigua per tots el cantons: l’Audiència de Barcelona l’ha trobat. Tant de bo s’estenga l’exemple!

Comparteix

Icona de pantalla completa