Vox acusa Compromís de ser "un perill real" per a la identitat del poble valencià

El cap de llista al Congrés per València, Ignacio Gil Lázaro, afirma que el Consell està duent a terme "un vertader genocidi cultural" que intenta "excloure la llengua espanyola de la vida pública i social"
8 novembre 2019 10:53h
Per al candidat valencià de Vox, que Unides Podem i Compromís formen part del Botànic és "l'equivalent al fet que en la taula del Consell de Ministres estigueren els colpistes d'Esquerra Republicana de Catalunya". / EFE

VALÈNCIA (EFE). El cap de llista de Vox al Congrés per València, Ignacio Gil Lázaro, va dir aquest dijous que Compromís és "un perill real" per a la identitat del poble valencià, i va acusar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de dirigir un govern que permet la política de subvencions a les entitats catalanistes.

Gil Lázaro, que va participar en el míting que el president de Vox, Santiago Abascal, va oferir a Fira València, es va dedicar a atacar Compromís durant la major part de la seua intervenció i va dir que Vox és "l'avantguarda necessària per a defensar la unitat; l'avantguarda en la lluita per a defensar la identitat cultural dels valencians".

"En els seus documents i en els seus fets –va assenyalar el candidat– Compromís ve a dir que volen que el poble valencià recupere la seua sobirania, s'independitze d'Espanya i forme part d'eixe embogit projecte que es diu la república catalana independent". Per això, va defensar, Vox ha de lluitar "contra el perill, l'amenaça real que representa el pancatalanisme a València", i va qualificar de "vergonyosa i inadmissible la política de subvencions del govern valencià a les entitats catalanistes".

Gil Lázaro va insistir que els socialistes, Compromís i Unides Podem "traeixen" la voluntat del poble valencià perquè estan "robant" amb les polítiques educatives del conseller Vicent Marzà, que són, al seu judici, "un vertader genocidi cultural" que intenta "excloure la llengua espanyola de la vida pública i social".

També van assenyalar Ximo Puig, a qui van culpar de dirigir un govern que permet que Compromís desenvolupe eixa política de subvencions i també de dirigir un partit que "a hores d'ara" encara es continua dient "del País Valencià". A més, el va acusar de guardar silenci "quan l'exportaveu d'ERC Joan Tardà va dir recentment a la Universitat de València "que reclama l'amnistia per als presos, un referèndum d'autodeterminació i la independència de València per a incorporar-la a la república catalana".

El candidat de Vox va preguntar a Pedro Sánchez "si pot dormir tranquil" tenint en compte que Unides Podem i Compromís formen part del govern de la Generalitat, que és "l'equivalent al fet que haguera assegut en la taula del Consell de Ministres els colpistes d'Esquerra Republicana de Catalunya".

next