Ximo Puig afirma que la doble plataforma és l'única solució de futur per al Corredor

El president ha lamentat que encara s'està patint la "mala decisió" del tercer fil, que està afectant negativament el servei de Rodalia
26 novembre 2019 13:00h
Per al president, l'"única solució de futur per a garantir una bona connectivitat del Corredor és la doble plataforma". / EFE

CASTELLÓ (EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que la doble plataforma del Corredor Mediterrani és "l'única solució de futur" per a garantir una bona connectivitat i ha criticat que "encara hui" es patisca "una mala decisió que va ser precisament el tercer fil entre Castelló i València".

Aquest tercer fil "està encara suposant problemes greus al Rodalia", ha dit Puig en declaracions als mitjans en l'Auditori de Castelló, on s'ha inaugurat el 21é Fòrum Espanya - Japó dedicat a la Societat 5.0.

Preguntat pel fet que el Ministeri de Foment, en la seua última licitació del Corredor Mediterrani, "no contemple el tercer fil entre Castelló i Tarragona per Vandellòs", Puig ha dit que desconeix les circumstàncies que envolten eixa decisió que, ha apuntat, "serà tècnica".

En qualsevol cas, ha indicat que "el fonamental és que el Corredor Mediterrani siga una realitat al més prompte possible i, sobretot, la connexió d'AVE entre tot el Corredor" i l'ha justificat així: "Encara hui estem suportant una mala decisió que va ser precisament el tercer fil entre Castelló i València que està suposant problemes greus al Rodalia".

Per al president, l'"única solució de futur per a garantir una bona connectivitat del Corredor és la doble plataforma" i, per això, ha agregat, "cal estudiar eixa decisió".

"Parlarem amb Foment quan tinguem govern, quan puguem, perquè estem massa temps en una situació d'interinitat que fa que no hi haja la capacitat d'afrontar grans infraestructures que van a mitjà i llarg termini", ha lamentat.

Al seu judici, les infraestructures "no entenen de legislatures, sinó que van més enllà", i, per tant, ha considerat "molt important que al més prompte possible tinguem un govern amb el qual puguem interlocutar i avançar en la resolució d'un element fonamental per al creixement econòmic de tot Espanya".

next