El 112 reforça l'atenció telefònica durant les Falles

Cada torn comptarà amb 14 persones més de les que atenen diàriament el servei d'emergències
14 març 2019 11:58h
Els dies de major increment seran entre diumenge, 17 de març, i dimarts, dia 19. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha posat en marxa el reforç en els torns d'atenció telefònica del telèfon d'emergències 112, amb un 27% més de recursos per a garantir una resposta durant la festivitat de les Falles.

El reforç d'aquestes festes en produeix des d'aquest dijous fins al dia de San Josep. Durant aquests dies, s'ha previst que cada torn compte amb 14 persones més de les que atenen diàriament el servei d'emergències, entre operadors, coordinació i supervisió.

Amb aquest reforç, que es realitza en previsió de la gran quantitat de telefonades i incidències ateses en aquests dies festius, la sala d'atenció passarà de tindre 40 persones com a operadores a 50, mentre que el de coordinació s'eleva de 12 a 16 persones.

En concret, els dies de major increment seran entre diumenge, 17 de març, i dimarts, dia 19, amb increments del 33% i el 38% respecte als torns d'un diumenge o dilluns ordinaris, detalla la Generalitat en un comunicat.

Des de l'Administració autonòmica recorden que al telèfon 112, a més d'atendre en castellà i valencià, es dóna resposta en francés, anglés i alemany durant tot l'any, la qual cosa resulta especialment necessari en dies com aquests, amb una elevada presència de turistes estrangers.

next