Aquestes són les 12 obres que aspiren a guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any

El valencià Martí Domínguez, entre els autors seleccionats
8 novembre 2019 14:29h
Dotze novel·les publicades entre el novembre del 2018 i l'octubre del 2019 han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any; entre elles, una del valencià Martí Domínguez. / PERE FRANCESCH, ACN

BARCELONA (ACN). Dotze novel·les publicades entre el novembre del 2018 i l'octubre del 2019 han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any. Es tracta de la tercera edició d'aquest guardó, que està dotat econòmicament amb 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció. 

El premi es lliurarà a finals de gener. Les obres seleccionades són Banderes dels altres (Proa), de J. N. Santaeulàlia; Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d'Irene Solà; Ciutat de Mal (Angle Editorial), de Jaume C. Pons Alorda; L'esperit del temps (Proa), de Martí Domínguez; La memòria de l'aigua (Columna), de Montse Barderi; La veritable història d'una mentida (Univers), de Ramon Erra; Les millors vacances de la meva vida (Empúries), de Neus Canyelles; Lítica (Males Herbes), de Lucia Pietrelli; Míster Folch (Empúries), d'Adrià Pujol Cruells; Persecució (L'Altra Editorial), de Toni Sala; Sis nits d'agost, de Jordi Lara, i Zona zero (LaBreu Edicions), de Núria Busquet.

Les obres han sigut seleccionades per un comité d'experts format per l'editor Bernat Puigtobella; el cap del servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives, i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico. A partir d'aquesta llista, un jurat format per Rosa Cabré Monné, Maria Dasca Batalla, Carme Gregori Soldevila, Oriol Izquierdo Llopis i Xavier Pla Barbero donaran a conéixer els tres finalistes el 17 de desembre.

Mitjançant un comunicat de l'entitat, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, condemnat a 9 anys de presó, ha insistit que l'entitat segueix fidel als seus objectius fundacionals i seguirà "treballant incansablement per la llengua i la cultura i fer que les lletres catalanes tinguin un sistema literari comparable en exigència i ambició al de qualsevol altre lloc del món".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next