Diari La Veu del País Valencià
Quasi 20.000 persones volen viure la ‘mascletà’ des del balcó de l’Ajuntament

VALÈNCIA. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presidit aquest matí el sorteig de 360 places perquè la ciutadania de València, per quart any consecutiu, puga gaudir des del balcó municipal de les diferents mascletaes del cicle de Falles. El sorteig ha definit a l’atzar, a través d’un algoritme, el nom de les persones que han obtingut les 180 entrades dobles (vint al dia: deu persones seleccionades per sorteig, més deu acompanyants).

En aquesta edició del sorteig han participat prop de 20.000 persones residents a València, de les quals 15.586 peticions són vàlides. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que “per quart any es manté aquesta iniciativa, que va en sintonia amb les polítiques del govern de la Nau d’obrir l’Ajuntament i el seu balcó, per on ja han passat milers de persones”.

També ha afegit que “el balcó s’obri per complet a la ciutadania, a les comissions falleres i a les juntes locals falleres d’altres poblacions”. A més, també podran presenciar les diferents mascletaes des del balcó municipal quatre representants de set comissions falleres cada dia; altres quatre representants de les juntes locals d’altres poblacions que corresponguen enguany; les falleres majors i les seues corts d’honor; autoritats, i convidats.

Respecte a les comissions falleres que presenciaran les mascletaes des del balcó municipal, en relació al torn rotatiu establit, seran les que tinguen el número de cens comprés entre el 308 (Mercat de Castella) i el 8 (Plaça de la Mercé). “Amb aquesta edició, després de quatre anys, totes les falles censades hauran pogut gaudir de les mascletaes a la plaça de l’Ajuntament”, ha explicat Fuset.

Pel que fa a les persones participants en el sorteig, el regidor ha explicat que el 61% han sigut dones, mentre que un 39% han sigut homes. A més, els barris en què hi han participat més veïns i veïnes han sigut Quatre Carreres, Patraix i Camins al Grau; la mitjana d’edat amb més participants és de 40 anys, i el primer dia, quan es va anunciar el sorteig, va ser el que més persones es van apuntar (9.335).

Com a curiositat, la primera inscripció es va realitzar tan sols 35 segons després de començar el sorteig durant el passat 12 de febrer. La llista de persones afortunades en el sorteig es publicarà entre aquest dimecres i aquest dijous en la web municipal. Les persones triades per sorteig hauran de personar-se a l’Ajuntament amb el seu DNI i la invitació no podrà canviar-se per un altre dia diferent al que els haja correspost.

Comparteix

Icona de pantalla completa