Diari La Veu del País Valencià
Més de 25.000 alumnes podran practicar 16 esports diferents en els centres educatius amb ‘Esport a l’escola’

VALÈNCIA. La Generalitat ha impulsat la iniciativa ‘Esport a l’escola’ per a difondre entre més de 25.000 alumnes dels 10 als 13 anys la pràctica de 16 modalitats esportives en els centres educatius. Segons publica aquest dimecres el DOGV, la Generalitat ha invertit mig milió d’euros per a fomentar l’aprenentatge dels distints esports a les escoles.

L’objectiu de la proposta és fomentar la pràctica de l’activitat física i de diverses modalitats esportives en l’àmbit escolar, alhora que es forma els joves en hàbits saludables i en educació en valors. En concret, l’alumnat valencià podrà practicar l’atletisme, els escacs, l’handbol, el bàdminton, el beisbol, l’esgrima, l’hoquei, el judo, l’orientació, el pàdel, el rugbi, el salvament i socorrisme, el tennis de taula, el triatló, el voleibol i els esports adaptats.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que des de la Conselleria d’Educació pretenen que els escolars “tinguen l’oportunitat de practicar diferents esports i integrar els hàbits saludables en les seues vides”.

Aquest programa es dirigeix a les escoles i els instituts que han integrat l’esport com a eix principal del seu projecte pedagògic, els anomenats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (Cepafe).

Les subvencions són per a les federacions esportives valencianes, que han de dur a terme juntament amb el seu personal tècnic una sèrie d’unitats didàctiques en els centres docents durant l’horari de la classe d’Educació Física. Cadascuna d’aquestes unitats didàctiques consta de sis sessions teoricopràctiques pensades per a descobrir a l’alumnat de 10 a 13 anys els 16 esports inclosos en la convocatòria.

En el curs 2018-2019, ‘Esport a l’escola’ va arribar a 9.063 alumnes de 48 escoles i instituts de les comarques d’Alacant. A les comarques de Castelló, se’n van beneficiar 3.442 escolars de 22 centres educatiu i, a les comarques de València, van gaudir de la proposta 12.990 estudiants de 88 Cepafe.

En els últims dos cursos, la implantació d’aquest programa en el conjunt del territori valencià ha augmentat un 9,4% quant a la participació de l’alumnat. El nombre de centres participants també s’ha incrementat un 10,5% i ha passat de 143 a 158. També s’han realitzat 231 unitats didàctiques més, que han passat de 984 a 1.215, amb una crescuda del 23,5%.

Comparteix

Icona de pantalla completa