Uns 300 agents de Policia Nacional integren el dispositiu de la nit de Cap d'Any a València

El grup GAMA de la Policia Local de València coordinarà el dispositiu especial per a  actuar davant casos d'agressions sexuals
30 desembre 2019 13:50h
El dispositiu inclou augmentar la presència policial en zones d'oci i altres punts on s'espera major concentració de persones. / POLICIA NACIONAL

VALÈNCIA. Uns 300 agents de la Policia Nacional integren el dispositiu específic per a nit de Cap d'Any a la ciutat de València, que inclou augmentar la presència policial en zones d'oci i altres punts on s'espera major concentració de persones, com la plaça de Patraix, segons han informat fonts de la Prefectura Superior.

El dispositiu estarà formant per efectius de la Unitat d'Intervenció policial (UIP), unitats canines, del Grup d'Atenció al Ciutadà (GAC) i hi haurà també agents en el centre de coordinació operativa instal·lat a l'Ajuntament.

La major presència policial es concentrarà en zones com el Carmen; Sant Vicent-Creu Coberta; Juan Llorens; Cánovas; avinguda d'Aragó; Ciutat de les Arts o la plaça de Patraix, des de les 23.30 hores i fins que disminuïsca la presència de públic.

La Policia Nacional donarà suport també a la local en els accessos a la Plaça de l'Ajuntament de València, on se celebrarà una gran festa nocturna amb les campanades.

El grup GAMA coordina el dispositiu contra les agressions sexuals

Així mateix, el Grup d'Atenció als Maltractaments (GAMA) de la Policia Local de València coordinarà el dispositiu especial per a previndre i actuar davant casos d'agressions i abusos sexuals en la nit de Cap d'Any a través d'un protocol d'actuació consensuat entre les Regidories de Protecció Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament de València, junt amb representants del sector del taxi, Federació d'Associacions de Veïns de València, Centre Dona 24 hores i les associacions CAVES, de Locals d'Oci i de Consumidors. 

La Policia Local de València situarà una furgoneta retolada i equipada per a realitzar una atenció inicial de possibles víctimes d'abús o agressions sexuals al carrer Arquebisbe Mayoral, situada en la part posterior de l'Ajuntament. 

La furgoneta estarà atesa per agents del grup GAMA en horari de 01.00 a 08.00 i en permanent comunicació amb la resta de parts implicades en el dispositiu a través d'un protocol que pretén afavorir una comunicació immediata i eficaç sobre qualsevol situació de perill cap a les dones. 

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València ha destacat la importància d'aquest dispositiu que "implica a tota la societat davant la violència de gènere".

next